Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2010 17:04

  TΒank το νέο όνομα της Aspis Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε TBank μετονομάστηκε η Aspis Bank κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της, σε μια προσπάθεια να... κόψει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν της, και να κάνει μια νέα αρχή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

  Όπως είναι γνωστό, μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας και βασικός της μέτοχος πλέον είναι το ΤΤ με ποσοστό 32,9%.

  Επίσης, την παραίτηση του υπέβαλε στη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ο κ. Χρήστος Σορώτος όπως και ο πρόεδρος της Aspis Βank Δ. Σταυρόπουλος.

  Μη εκτελεστικός πρόεδρος της TBank αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος.

  Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση ήταν οι εξής: 

  Θέμα 1ο: Εγκρίθηκαν οι ετήσιες απλές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και οι σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών για την εταιρική χρήση του έτους 2009. 

  Θέμα 2ο: Εγκρίθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης του έτους 2009 καθώς και οι διαχειριστικές πράξεις και πράξεις εκπροσώπησης του Διοικητικού Συμβουλίου και των υποκαταστάτων αυτού. 

  Θέμα 3ο: Ανατέθηκε στην ελεγκτική εταιρεία με την επωνυμία "KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε." η διενέργεια του τακτικού ελέγχου της Τράπεζας για τη χρήση του έτους 2010. 

  Θέμα 4ο: Εγκρίθηκε η συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. σε νομικά πρόσωπα με σκοπούς συναφείς προς τους σκοπούς της Τράπεζας. 

  Θέμα 5ο: Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού της Τράπεζας και το άρθρο 3 του Ν. 3016 περί ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών, εξελέγη νέο εννεαμελές (9) Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, αποτελούμενο από τα εξής μέλη: 

  - κ. Κλεάνθης Παπαδόπουλος
  - κ. Σπυρίδων Παντελιάς
  - κ. Νικόλαος Μαλλούχος
  - κ. Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης
  - κ. Χαράλαμπος Σιγανός
  - κ. Φαίδων Ταμβακάκης (Ανεξάρτητο Μέλος)
  - κ. Δημήτριος Γκούμας (Ανεξάρτητο Μέλος)
  - κ. Βασίλειος Δαλακίδης (Ανεξάρτητο Μέλος)
  - κ. Σταύρος Ανδρουτσόπουλος (Ανεξάρτητο Μέλος) 

  Θέμα 6ο: Εγκρίθηκαν οι αμοιβές που καταβλήθηκαν σε μέλη του Δ.Σ. κατά την διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2009 και προεγκρίθηκαν οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. για την εταιρική χρήση 2010, σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/20. 

  Θέμα 7ο: Αποφασίσθηκε η τροποποίηση της επωνυμίας της Τράπεζας σε ΄΄T-Bank΄΄ με αντίστοιχη τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του καταστατικού. 

  Θέμα 8ο: Έγκριση κατάρτισης συμβάσεων σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/20: Δεν τέθηκαν υπόψη της γενικής συνέλευσης συμβάσεις προς έγκριση. Θέμα 9ο: Αποφασίστηκε η επανασύσταση Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 Ν. 3693/2008. 

  Θέμα 10ο: Διάφορες ανακοινώσεις. 

  Στη συνέλευση παρέστησαν 22 μέτοχοι εκπροσωπούντες 96.116.814 μετοχές (εκ των οποίων 96.084.252 μετοχές (66,408%) κατατέθηκαν εμπρόθεσμα και 32.562 μετοχές (0,022%) κατατέθηκαν εκπρόθεσμα) εκ συνόλου 144.688.060 μετοχών, ήτοι ποσοστό 66,430% του μετοχικού κεφαλαίου. 

  Ε. Καρ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων