Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2009 16:43

  Αλλαγή διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αλλάζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Νέος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίζεται ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Βασίλης Ράπανος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης.

  Ο κ. Βασίλης Θ. Ράπανος πήρε το πτυχίο του από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) το 1975, Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Lakehead (Καναδά) το 1977 και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Queen΄s του Καναδά (1982). Στο παρελθόν υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ καθώς και ως Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ. Την περίοδο 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης υπηρέτησε στο ΚΕΠΕ, αρχικά ως βοηθός ερευνών και αργότερα ως ερευνητής.

   
  Ο κ. Aπόστολος Ταμβακάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά. Έχει εργαστεί στη Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων, στην ABN-AMRO ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ως Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών «Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», «VIVARTIA ABEE», «ΙΟΒΕ», «Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου» και «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ». Είναι επίσης μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, Πρόεδρος του Steering Committee του Interalpha Group of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της ΕΤΕΒΑ, Πρόεδρος του Southeastern European Board του ομίλου Europay Mastercard, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.

  Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει στις 2 Δεκεμβρίου με θέματα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή μελών του Δ.Σ. σε αντικαταστάση των εκτελεστικών μελών του, τη συγκρότηση του Συμβουλίου σε σώμα και την εκχώρηση εξουσιών - εκπροσώπησης της εταιρείας. 

  Νέος διοικητής της ΑΤΕ ο Θ. Πανταλάκης

  Καθήκοντα διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, στην θέση του κ. Μηλιάκου, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. 

  Επιπλεόν, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της ημέρας ενδέχεται να ληφθούν και οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τη διοίκηση του Τ.Τ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ