Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουλ-2009 18:13

  Στρατηγική συμμαχία Τρ. Πειραιώς - BNP Paribas στο Wealth Management

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στη  σύναψη στρατηγικής συμφωνίας στον τομέα παροχής υπηρεσιών wealth management προχώρησαν οι Τράπεζα Πειραιώς και BNP Wealth Management. Η συμφωνία αφορά τις χώρες παρουσίας του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. 

  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμμαχία θα δημιουργήσει ένα μοναδικό συνδυασμό ισχυρής εξειδίκευσης στην Ελλάδα και διεθνούς τεχνογνωσίας, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε λύσεις wealth management διεθνούς επιπέδου, και σε ένα πλήρες πλέγμα προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

  Η συμμαχία αυτή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2009, μετά την λήψη των αναγκαίων από το νόμο κανονιστικών αδειών, θα πραγματοποιηθεί μέσω της σύστασης δύο νέων joint ventures επενδυτικών υπηρεσιών, από τα οποία το ένα στην Ελλάδα και το άλλο στην Ελβετία. 

  Στην Ελλάδα, το joint venture θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής αξίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη διάρθρωση ενός διεθνούς ηγετικού οργανισμού στο wealth management, όπως είναι η BNP Paribas Wealth Management και την ισχυρή τοπική παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στη λιανική τραπεζική. Στην Ελβετία το joint venture θα απευθύνεται στις διεθνείς ανάγκες wealth management των πελατών τόσο της Ελλάδας καθώς  και των υπόλοιπων χωρών δραστηριοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς.

  Εξάλλου, όπως τονίζεται συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν σε προϊόντα και δομές, η Τράπεζα Πειραιώς και η BNP Paribas Wealth Management στοχεύουν στη δημιουργία ενός δυναμικού οχήματος στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, ενδυναμώνοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στη διεθνή εξυπηρέτηση των πελατών τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Η ολοκλήρωση της σχεδιαζόμενης στρατηγικής συνεργασίας τελεί υπό τη λήψη των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων.
   
  Σε ό,τι αφορά την BNP Paribas Wealth Management σημειώνεται πως αποτελεί εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της BNP Paribas καθώς και τμήμα του ομώνυμου επιχειρηματικού τομέα BNP Paribas Wealth Management, που έχει την ευθύνη για τις υπηρεσίες wealth management σε διεθνές επίπεδο. Η δραστηριότητά της αφορά την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ειδικών επενδυτικών στρατηγικών, τροποποιημένες ώστε να απευθύνονται στις ειδικές ανάγκες κάθε πελάτη, βασιζόμενες σε ένα ευρύ πλέγμα προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων και μιας ομάδας εξειδικευμένων στελεχών. Με €189 δισ. το 2009 (συμπεριλαμβανομένων των Insinger de Beaufort και Fortis) η BNP Paribas Wealth Management φέρεται να είναι η 1η τράπεζα σε υπηρεσίες wealth management στην Ευρωζώνη και η 7η μεγαλύτερη τράπεζα σε αυτό το χώρο παγκοσμίως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων