Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2009 09:58

  Αντέχει στην κρίση η Yalco

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βελτίωση μεγεθών σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο εμφανίζει το πεντάμηνο του 2009 η Yalco, κυρίως σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσίαση του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ενώ οι πωλήσεις της μητρικής (χονδρική ειδών επαγγελματικού εξοπλισμού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια) είχαν υποχωρήσει 18,7% το τρίμηνο, στο πεντάμηνο η απόκλιση έχει περιοριστεί στο 10,5%, ενώ τα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου παρουσιάζουν κέρδη έναντι ζημιών 228.000 ευρώ στο τρίμηνο. Επίσης και οι συναλλαγματικές διαφορές από τις θυγατρικές σε Ουγγαρία και Βουλγαρία που ήταν από τους βασικούς παράγοντες που προκάλεσαν τις ζημιές στο τρίμηνο έχουν περιοριστεί. 

  Στο κομμάτι της λιανικής πώλησης, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει την αναδιάρθρωση της αλυσίδας Οmnishop η οποία εμφανίζει χαμηλές αποδόσεις αφού τα 35 καταστήματα συνεισέφεραν στον όμιλο το 2008 συνολικές πωλήσεις 6 εκατ. ευρώ ή 200.000 ευρώ ανά κατάστημα και συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ ζημία. Η διοίκηση της Yalco προσέλαβε τον κ. Γ. Σαλάχα, έμπειρο στέλεχος στις πωλήσεις για γενικό διευθυντή της Omnishop και ο σχεδιασμός προβλέπει πλέον το «μάζεμα» του δικτύου και τη δημιουργία μεγαλύτερων και κερδοφόρων καταστημάτων. 

  Σε ότι αφορά τα Habitat, την αντιπροσώπευση των οποίων ανέλαβε η Yalco πέρσι, προβλέπεται η δημιουργία ενός καταστήματος 1.000 τ.μ στη Θεσσαλονίκη και ενός καταστήματος 1..500 τ.μ στα βόρεια προάστια του Ν. Αττικής. Σήμερα λειτουργεί ένα κατάστημα Habitat στη Γλυφάδα και δύο shop in shop στο Notos Home και στο Golden Hall. 

  Σήμερα η Yalco είναι ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος ειδών επαγγελματικού εξοπλισμού στη Ν.Α Μεσόγειο και τρίτος στην Ευρώπη. Οι προοπτικές όπως επισημαίνουν τα στελέχη της παραμένουν ιδιαίτερα ευοίωνες καθώς το επίπεδο στον κλάδο των επαγγελματικού εξοπλισμού ανεβαίνει συνεχώς κυρίως λόγω της αναβάθμισης των βαλκανικών αγορών. Το 2008 ο τζίρος του ομίλου Yalco διαμορφώθηκε στα 66,1 εκατ. ευρώ (45 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της μητρικής) και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,5 εκατ. ευρώ (1,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της μητρικής).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων