Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2009 11:51

  GM: "Εκλεισε" το deal πώλησης της Saab στην Koenigsegg

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οριστική συμφωνία για την εξαγορά της θυγατρικής της GM, Saab Automobile, σύναψε με τη μητρική η σουηδική Koenigsegg, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν το ακριβές τίμημα.

  “Το deal αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την SAAB να γίνει ισχυρότερη”, δήλωσε ο πρόεδρος της GM Europe, Carl-Peter Forster.

  Η πώληση, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τετραμήνου του 2009, περιλαμβάνει μια δέσμευση για χρηματοδότηση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυητή την Κυβέρνηση της Σουηδίας, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

  “Η σημερινή ανακοίνωση είναι εξαιρετικά νέα για τους τωρινούς και τους μελλοντικούς πελάτες της Saab, τους αντιπροσώπους της, τους προμηθευτές και τους εργαζομένους σε όλο τον κόσμος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Saab, Jan Ake Jonsson.

  Η προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει πως η GM θα συνεχίσει να προμηθεύει τη Saab με τεχνολογία πάνω σε θέματα design και κινητήρα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

  Η Saab, μέρος της GM από το 2000, τέθηκε σε κατάσταση χρεωκοπίας στη Σουηδία στις 20 Φεβρουαρίου, αφού η GM ανακοίνωσε πως ήθελε να πουλήσει αυτή τη μονάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

  H GM προσπαθεί για μήνες να βρει έναν αγοραστή για τη Saab, και άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση είπαν την προηγούμενη εβδομάδα πως θα μπορούσε να έρθει σύντομα σε συμφωνία με την Koenigsegg.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ