Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2009 17:27

  MIG: Ζημιές για τον όμιλο στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ σημείωσε η μητρική εταιρεία MIG στο α΄ τρίμηνο του έτους. Σε ενοποιημένο επίπεδο ο όμιλος εμφανίζει ζημία ευρώ 17,6 εκατ το τρίμηνο "εξαιτίας των αναμενόμενων εποχιακών ζημιών που εμφανίζουν κάποιες από τις θυγατρικές εταιρείες", όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Διονύσης Μαλαματίνας. Οι πωλήσεις παράλληλα έφθασαν τα ευρώ 391,3 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με το 2008, ενώ τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε ευρώ 121,1 αυξημένα κατά 16,1%.

  Αναλυτικά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, όμιλος σε ενοποιημένο επίπεδο εμφανίζει μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ζημιές ευρώ 17,6 εκατ. Η μητρική εταιρεία MIG σημείωσε κέρδη ευρώ 2,4 εκατ. σε σχέση με ζημιές ευρώ 33 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2008, αν εξαιρεθούν τα έκτακτα κέρδη, ενώ η καθαρή θέση της εταιρείας, Net Asset Value (NAV) βρίσκεται στα ευρώ 3,6 δισ.

  Παράλληλα οι προσπάθειες σε εταιρικό επίπεδο για περιστολή του κόστους ήδη αποδίδουν καθώς τα λειτουργικά έξοδα έχουν μειωθεί κατά 40,8% σε ευρώ 8,7 εκατ. έναντι ευρώ 14,7 εκατ. την ίδια περίοδο την προηγούμενη χρονιά.

  Σημειώνεται ότι το 21% της Καθαρής Θέσης της εταιρείας αφορά τη ρευστότητα της MIG, γεγονός που υπογραμμίζει την υγιή, ισχυρή ρευστότητα της εταιρείας στη σημερινή συγκυρία.

  Παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι το πλέον αδύναμο καθώς η λειτουργική απόδοση εταιρειών του Ομίλου όπως Attica και η Vivartia επηρεάζονται αρνητικά από την εποχικότητα και πάντα τα αποτελέσματά τους το πρώτο τρίμηνο είναι δυσμενέστερα.

  Παρότι ο όμιλος σε ενοποιημένο επίπεδο σημείωσε ζημιά το πρώτο τρίμηνο, θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες όπως Vivartia, Υγεία, Singular Logic, Hilton Cyprus, MIG Real Estate, FAI εμφανίζουν ισχυρή κερδοφορία ανάλογα με τα επιχειρησιακά προγράμματα που εφαρμόζουν και τα οποία προβλέπουν την επίτευξη σημαντικής κερδοφορίας κατά το 2009.

  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG), Διονύσης Μαλαματίνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Το πρώτο τρίμηνο του 2009 αποδείχθηκε δύσκολη περίοδος διεθνώς κυρίως εξαιτίας του δυσμενούς οικονομικού κλίματος και της επιδείνωσης των συνθηκών των αγορών. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ο όμιλός μας σε ενοποιημένη βάση εμφανίζει ζημία εξαιτίας των αναμενόμενων εποχιακών ζημιών που εμφανίζουν κάποιες από τις θυγατρικές μας εταιρείες παρότι η πλειοψηφία των θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών δείχνουν θετική ανάπτυξη και εντυπωσιακή αύξηση εσόδων. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν επιτευχθεί παρά τις αρνητικές επιχειρηματικές συνθήκες και το επιδεινούμενο περιβάλλον των αγορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά παραμένουν ευνοϊκά αν συγκριθούν με τις περισσότερες ομοειδείς εταιρείες παγκοσμίως.

  Οι θυγατρικές μας έχουν επιδείξει ισχυρές επιδόσεις, ενδυνάμωση στα μερίδια αγοράς και υγιή χρηματοοικονομική εικόνα, χαρακτηριστικά που τις τοποθετούν σε ευνοϊκή θέση για το προσεχές μέλλον καθώς και έναντι των ανταγωνιστών τους. Αυτά σε συνδυασμό με τον ισχυρό και υγιή ισολογισμό μας, μας δίνουν την σιγουριά, ότι παρά τις συνεχιζόμενες αρνητικές συνθήκες και τις αντίστοιχες ζημίες του πρώτου τριμήνου η MIG θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένη και αναμένεται να εμφανίσει ισχυρές επιδόσεις για το έτος. Είμαστε βέβαιοι ότι όπως πάντα η MIG θα είναι σε θέση να επιτύχει ένα επίπεδο κερδοφορίας που θα επιτρέψει την διατήρηση της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής μας επιβραβεύοντας τους επενδυτές οι οποίοι έχουν μακροπρόθεσμη τοποθέτηση στη μετοχή μας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων