Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2009 15:23

  ΟΤΕ: Βράβευση από CR Index

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Την υψηλότερη διάκριση - Silver για την Εταιρική Υπευθυνότητα κατά την απονομή των βραβείων του πρώτου CR Index στην Ελλάδα έλαβε ο ΟΤΕ.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τo CR Index είναι ένα εργαλείο αξιολόγησης και ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς δείκτες μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε διάφορες χώρες.
   
  Το πρώτο ελληνικό CR Index εισήχθη από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, σε συνεργασία με το BITC (Business in the Community) το 2008 και συμμετείχαν σημαντικές επιχειρήσεις. Η αξιολόγηση των εταιρειών έγινε βάσει διεθνών προτύπων και κριτηρίων για τις επιδόσεις των επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής ευθύνης και την επίδρασή τους στην κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και στους εργαζόμενους.
   
  Με αφορμή την παραπάνω διάκριση, η κα Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ, δήλωσε: «Ο ΟΤΕ επέλεξε να συμμετέχει στο CR Index επιθυμώντας να στηρίξει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, που αποτελεί ένα θετικό βήμα για την προώθηση, κατανόηση και εξέλιξη της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα. Η συμμετοχή μας στο δείκτη CR Index μας βοήθησε να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στις αρχές της Εταιρικής Υπευθυνότητας, καθώς διαφοροποιείται σε σχέση με άλλους διεθνείς δείκτες στον τρόπο που προσεγγίζει συνολικά τις επιδόσεις των επιχειρήσεων στα θέματα αυτά».
   
  Ο ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, καταλήγει η ανακοίνωση, με το πρόγραμμα «Σχέση Ευθύνης», έχει εντείνει τις προσπάθειές του για τη συστηματοποίηση, εμβάθυνση και εξέλιξη των πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, καθώς και την ευθυγράμμισή τους με διεθνή πρότυπα. Οι απολογισμοί εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΤΕ αξιολογούνται με βάση Διεθνή Πρότυπα και Δείκτες, όπως το GRI και το FTSE4Good.
   
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων