Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Νοε-2008 09:42

  Πειραιώς: Εξαγορά του 31,31% της Proton Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Έκλεισε τελικά η συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Proton Bank, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του Capital.gr. 

  Όπως ανακοίκωσε κι επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς, ύστερα από νέα πρόταση ομάδας μετόχων της Proton Bank, οι οποίοι κατέχουν ποσοστό 31,3147% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, επήλθε τελικά συμφωνία για τη μεταβίβαση του ποσοστού αυτού στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω ανταλλαγής μετοχών.

  Η σχέση ανταλλαγής που συμφωνήθηκε είναι 8,25 μετοχές της Proton Bank για κάθε μία μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και αντιστοιχεί στις τιμές κλεισίματος των δύο μετοχών στο ΧΑΑ της Παρασκευής 31/10/08.

  Έτσι, θα ανταλλαγούν 19.629.247 μετοχές της Proton Bank με 2.379.303 μετοχές Τράπεζας Πειραιώς από το απόθεμα ιδίων μετοχών της (treasury stock).

  Υπενθυμίζεται ότι όπως είναι γνωστό το deal είχε ανακοινωθεί στις αρχές Οκτωβρίου με σχέση ανταλλαγής 5,5 μετοχές της Proton προς 1 της Πειραιώς. Στην πορεία, η Πειραιώς αξίωσε νέα σχέση ανταλλαγής 7 προς 1. Τότε η διοίκηση της Proton αποφάσισε να διαλύσει το deal, λέγοντας πως θα κάνει χρήση του πακέτου μέτρων της κυβέρνησης.

  Οι προτροπές όμως της ΤτΕ προς όλες τις μικρές τράπεζες για σύναψη συμμαχιών και η δυσκολία στην εξεύρεση άλλου στρατηγικού εταίρου, οδήγησαν τη διοίκηση της Proton να συναινέσει στην νέα -έστω και χειρότερη- πρόταση της Πειραιώς. Μάλιστα, στο αρχικό deal προβλεπόταν να συνεχίσουν στο management οι κ.κ. Λιανός και Αθανάσογλου, ενώ τώρα κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πιθανό. 

  Η ανακοίνωση της Proton Bank

  Η PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, όπως ενημερώθηκε από ομάδα μετόχων της, συμπεριλαμβανομένων και μελών της Διοίκησής της, υπεγράφη συμφωνία και μεταβιβάσθηκαν σήμερα στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. 19.629.247 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 31,3147% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η μεταβίβαση έγινε δια της ανταλλαγής 8,25 μετοχών της Proton προς 1 μετοχή της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων