Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Οκτ-2008 15:13

  Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία για το 26,98% της Proton Bank (upd2)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη διοίκηση της Proton Bank και μετόχους της που αντιπροσωπεύουν το 26,98% (και όχι 26,62% όπως διευκρινίζεται σε νεότερη ανακοίνωση - ορθή επανάληψη της Τράπεζας Πειραιώς) του μετοχικού της κεφαλαίου συμφώνησε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, για την αγορά του ποσοστού αυτού με ανταλλαγή μετοχών.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μία μετοχή Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 5,5 μετοχές  Proton Bank. Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς θα δοθούν από ίδιες μετοχές (treasury stock).

  Oι καταθέσεις της Proton Bank ανέρχονται σε 1,300 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις της σε 1,250 δισ. ευρώ και διαθέτει δίκτυο 31 καταστημάτων από τα οποία τα 19 στην Αττική.

  Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η συμφωνία αυτή ενισχύει την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, βελτιώνει δε τα κέρδη ανά μετοχή των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς λαμβανομένων υπόψη των προσδοκόμενων συνεργιών. 

  Σε επόμενη φάση, η πρόθεση των Διοικήσεων των δύο τραπεζών είναι η απορρόφηση της Proton Bank από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών, θα επικυρωθεί με τη λήψη των κανονιστικών αποφάσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

  Άρση προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης

  Την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών και παραγώγων της Τράπεζας Πειραιώς και της Proton Bank από τις 16:00 σήμερα, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Πειραιώς για συμφωνία απόκτησης του 26,62% της Proton Bank. 

   

  Τι  δηλώνει ο Π. Θωμόπουλος της ΤτΕ για το deal 

  «Οι κινήσεις που ενισχύουν την κεφαλαιακή θέση, την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών στην Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτες» δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της αγοράς του 26,98% της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς.


  Η ανακοίνωση της Proton Bank

  Η διοίκηση της Proton Bank και ομάδα μετόχων της που συνολικά αντιπροσωπεύουν το 26,98% του μετοχικού της κεφαλαίου συμφώνησαν με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς την μεταβίβαση του ποσοστού αυτού με ανταλλαγή μετοχών.


  Η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μία μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 5,5 μετοχές της Proton Bank.
  Σε επόμενη φάση, η πρόθεση των Διοικήσεων των δύο τραπεζών είναι η απορρόφηση της Proton Bank από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.


  Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών, θα ολοκληρωθεί μετά και τη λήψη των κανονιστικών αποφάσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων