Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Απρ-2008 18:28

  ΥΜΕ: Νέες διοικήσεις στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανασυγκροτούνται τα διοικητικά συμβούλια του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος και των θυγατρικών του εταιρειών, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κωστή Χατζηδάκη, μετά από πρόταση του κ. Χατζηδάκη. 

  Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΜΕ, θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων των διευθυνόντων συμβούλων, όπου απαιτείται, καθώς και η διαδικασία έγκρισης των νέων μελών των διοικήσεων από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

  Η νέα σύνθεση έχει ως εξής: 

  ΟΣΕ: 
  Πρόεδρος: Νίκος Εμπέογλου
  Διευθύνων Σύμβουλος * : Γιώργος Γιαννούσης  

  ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
  Πρόεδρος: Ηλίας Καβαλιεράκης
  Διευθύνων Σύμβουλος* : Γιάννος Μιχόπουλος 

  * Η τοποθέτηση είναι προσωρινή, η θέση θα προκηρυχθεί.
  Με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΟΣΕ και την απορρόφηση της ΓΑΙΑΟΣΕ και του ΕΔΙΣΥ από την ΟΣΕ Α.Ε., στις δύο αυτές εταιρείες (ΓΑΙΑΟΣΕ και ΕΔΙΣΥ) πρόεδρος στα διοικητικά τους συμβούλια τοποθετείται προσωρινά ο κ. Γιώργος Γιαννούσης και διευθύνοντες σύμβουλοι στην ΓΑΙΑΟΣΕ και στον ΕΔΙΣΥ παραμένουν προσωρινά και μέχρι την απορρόφηση των εταιρειών από τον ΟΣΕ ο κ. Παύλος Χειμωνιάδης και κ. Βασίλης Μακαντάσης. 

  Βιογραφικά Σημειώματα:
  Ο Νίκος Εμπέογλου σπούδασε Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην επιχειρησιακή έρευνα στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβερνήσεως. Από το 1964 έως το 1979 ήταν Επιμελητής στην Έδρα Βιομηχανικής Οργάνωσης του ΕΜΠ. Επίσης έχει μακρά διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας. Από το 2006 είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA Graduate School (μη κρατικού, μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μεταπτυχιακών σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, που αποτελεί τον σημαντικότερο φορέα εκπαιδεύσεως επίπέδου MBA στην Ελλάδα), του οποίου διετέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος.  Επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), της Εμπορικής Τράπεζας καθώς και του WWF Ελλάς. 

  Ο Γιώργος Γιαννούσης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Ι.Π.Α του Παντείου, Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Διεθνούς  Κέντρου Αγρονομικών Σπουδών στο Montpellier, και Χωροταξίας του Πανεπιστήμιου Paul Valery του Montpellier. Από το 1984 υπηρετεί ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, αρμόδιος επί σειρά ετών για τη διαχείριση των Κοινοτικών Προγραμμάτων στην Ελλάδα και στη συνέχεια ως προϊστάμενος υπεύθυνος διαδοχικά, για τα κοινοτικά προγράμματα της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Τσεχικής Δημοκρατίας. Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής στον τομέα των μεταφορών, με τη δημιουργία φορέων υλοποίησης μεγάλων έργων και με την προετοιμασία συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα για τη συγχρηματοδότηση και κατασκευή μεγάλων  έργων υποδομής.

  Ο Ηλίας Καβαλιεράκης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Αφού υπηρέτησε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, από το 1980 έως και το 2006 εργάστηκε στις Βρυξέλλες. Αρχικά ως στέλεχος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας ασχολούμενος μεταξύ άλλων με θέματα μεταφορών και στη συνέχεια ως στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην Ευρωβουλή υπήρξε ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και στέλεχος του Γραφείου της πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Nicole Fontaine. Στον τομέα ευθύνης του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν κυρίως θέματα νομικά, περιβαλλοντικά και μεταφορών. 

  Ο Γιάννος Μιχόπουλος σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε Διδακτορικό τίτλο στη Μαθηματική και Θεωρητική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Durham της Βρετανίας. Υπήρξε Ερευνητικός Υπότροφος και Βοηθός Καθηγητή στα Πανεπιστήμια του Staffordshire της Βρετανίας και του Innsbruck της Αυστρίας. Έχει μακρά επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Υπήρξε επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος της Shell (Διευθυντής Πανευρωπαϊκού Μάρκετινγκ, Διευθυντής για Μεσόγειο Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Τεχνικός και Επιχειρησιακός Διευθυντής, Επιστημονικός Διευθυντής Έρευνας Λιπαντικών), ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα ήταν Περιφερειακός Γενικός Διευθυντής  για Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία και Αφρική στην Shell Marine Products.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:40 20/10

  Ο πρώην επικεφαλής στο ΧΑ, Παναγιώτης Αλεξάκης, ο νέος πρόεδρος στο νέο ΔΣ της ΕΒΖ

  Ο πρώην επικεφαλής του Χρηματοστηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης, πρόκειται να αναλάβει πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, με διευθύνοντα σύμβουλο τον...

  18:31 20/10

  Το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στον Καύκασο

  Το ξενοδοχείο Hilton Garden Inn, που θα είναι τεσσάρων αστέρων θα κατασκευαστεί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι. Το ξενοδοχείο θα έχει εννέα ορόφους, 150 δωμάτια και συνολική έκταση...