Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Οκτ-2018 13:32

  Παραδόθηκε στον εισαγγελέα το πόρισμα της ΕΛΤΕ για τη Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παραδόθηκε στον εισαγγελέα το πόρισμα της ΕΛΤΕ για τη Folli Follie

  Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση βρίσκεται το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης Ισολογισμών (ΕΛΤΕ) για τους "πειραγμένους" ισολογισμούς της Folli Follie.

  Υπενθυμίζεται ότι η παραγγελία είχε δοθεί από το καλοκαίρι. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Capital.gr στις 2 Οκτωβρίου

  Μετά την έκθεση– κόλαφος της Alvarez & Marsal επί των δραστηριοτήτων στην Ασία (APAC), συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, που αποκάλυψε ότι ο πραγματικός τζίρος δεν είναι 1,1 δισ. δολάρια, αλλά μόνο 110 εκατ. δολάρια και τα ταμειακά διαθέσιμα μόλις 6 εκατ. δολάρια, ενώ εμφανίζονταν να ανέρχονται σε 300 εκατ. δολάρια, το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) έρχεται να αποτυπώσει με ακόμη μεγαλύτερες λεπτομέρειες την αρχιτεκτονική του σκανδάλου της FFG.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η FF Group Sourcing, η θυγατρική της FFG μέσω της οποίας περνούσαν οι δραστηριότητες πάνω από δέκα άλλων εταιρειών του ομίλου σε Ασία και μη, αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα λογιστικό κατασκεύασμα που ενοποιούσε ανύπαρκτους τζίρους και πραγματοποιούσε δανειακές διευκολύνσεις με μηδενικό επιτόκιο και χωρίς εξασφαλίσεις.

  Η ΕΛΤΕ αποκαλύπτει, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, την ύπαρξη δύο "εταιρειών-σφαγίδα" που εμφανίζονταν ως η μία εμφανίζεται ως πελάτης της FF Group Sourcing Ltd. και η άλλη ως προμηθευτής της, "φουσκώνοντας" τους τζίρους και εξασφαλίζοντας δανειοδότηση. Το πόρισμα κάνει λόγο για την εταιρεία ΝG Boon Soon, που εμφανίζονταν ως πελάτης της FF Group Sourcing με τζίρους που σχεδόν άγγιζαν το 1 δισ. δολάρια, η έδρα και οι αποθήκες της οποίας δεν έχουν εντοπιστεί.

  Αντίστοιχα, η Τhana Prasertsian, εμφανίζεται να λειτουργεί ως προμηθευτής  της FF Group Sourcing, έχοντας λάβει προκαταβολές 250 εκατ. δολαρίων για την παράδοση προϊόντων. Και για αυτή την εταιρεία δεν επιβεβαιώνονται η έδρα και η ύπαρξη αποθηκευτικών χώρων. Το πόρισμα της ΕΛΤΕ φανερώνει επίσης πρακτικές δανειοδότησης σε τρίτες εταιρείες ποσών της τάξης των 120 εκατ.δολαρίων με μηδενικό επιτόκιο και χωρίς εξασφαλίσεις

  Με βάση τη δομή της Folli Follie Group, το ασιατικό κομμάτι του ομίλου αφορούσε την FF Group Sourcing Ltd (πρώην Folli Follie Hong Kong Limited), η οποία έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ. Στον ισολογισμό της, η εταιρεία εμφανίζεται να διαθέτει 296 εκατ. δολάρια σε τραπεζικές καταθέσεις και μετρητά στο τέλος του 2017.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων