Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Οκτ-2018 08:19

  Πιθανή νέα παράταση για τη Forthnet

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πιθανή νέα παράταση για τη Forthnet

  Σε νέα παράταση είναι πιθανόν να οδηγηθεί η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης των συμμετοχών και των δανείων που κατέχουν οι τράπεζες στη Forthnet, καθώς εντείνονται οι διεργασίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών.

  Κατά πληροφορίες, το αίτημα παράτασης ζητήθηκε από έναν εκ των δύο κύριων διεκδικητών της εταιρείας, με το αιτιολογικό ότι απαιτείται χρόνος για να συγκεντρωθούν ορισμένα έγγραφα του φακέλου. Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού βρίσκονται η κοινοπραξία των Wind-Vodafone και o όμιλος Antenna, με τον τελευταίο να αναφέρεται ότι υπέβαλε το αίτημα παράτασης, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται αρμοδίως.

  Επισήμως, ο σύμβουλος του διαγωνισμού, Nomura International, δεν έχει απαντήσει στο αίτημα παράτασης. Όλες οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν πως η διαδικασία θα παραταθεί κατά μια εβδομάδα τουλάχιστον, εκτός εάν προκύψει νέο αίτημα. Πλέον ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης, τον οποίο από την πρώτη στιγμή οι πωλήτριες τράπεζες – μεταξύ των οποίων δεν έχει υπάρξει ακόμη κοινή συνισταμένη για το πώς έπρεπε να χειριστούν τη συγκεκριμένη περίπτωση – χαρακτήριζαν ως μια "εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση".

  Οι πωλήτριες τράπεζες εμφανίζονται εξαιρετικά προβληματισμένες για την έκβαση του διαγωνισμού και πλέον πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με την κατάληξή του. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως οι πιστώτριες τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες λύσεις για τη Forthnet, η οποία παρά τις δυσκολίες στην τηλεπικοινωνιακή αγορά έχει πετύχει να διατηρήσει ένα σημαντικό μερίδιο και να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες. 

  Οι τράπεζες άμεσα κατέχουν το 32,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, αλλά μέσω ομολογιών, μετατρέψιμων σε μετοχές, που εξέδωσε η Forthnet και κατέχουν (οι τράπεζες), ουσιαστικά ελέγχουν την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων