Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Οκτ-2018 08:11

  Εκτός Δ.Σ. της Folli Follie και η Ειρήνη Νιώτη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εκτός Δ.Σ. της Folli Follie και η Ειρήνη Νιώτη

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Την πόρτα εξόδου από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie άνοιξε χθες, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές της εταιρείας, και η Ειρήνη Νιώτη κορυφαίο στέλεχος της και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, της οποίας έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί με το πρόσφατο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

  Η παραίτηση της Ε. Νιώτη, η οποία παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μετά τις αλλαγές που συντελέστηκαν σε αυτό στις αρχές Ιουνίου, ήταν αυτή που προήδρευσε στην τελευταία τακτική γενική συνέλευση η οποία αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου λόγω έλλειψης απαρτίας.

  Την ίδια στιγμή η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά σχέδιο διάσωσης εν όψει και τις συζήτησης στο Πρωτοδικείο, ενώ οι πιέσεις για παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου κυρίως από την πλευρά των ομολογιούχων συνεχίζονται.

  Με ή χωρίς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στο τιμόνι της εταιρείας ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την εταιρεία αφού ο χρόνος προστασίας από τους πιστωτές της μετρά αντίστροφα και εκπνέει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρεία θα πρέπει να βρει λύση, επενδυτή και ζεστό χρήμα για να καλύψει τις ανάγκες της.

  Η Deloitte φέρεται να έχει παρουσιάσει σε εκπροσώπους των τραπεζών, ένα πρώτο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Folli Follie και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

  Με βάση αυτό το πλάνο, η τρέχουσα αξία της εταιρείας αποτιμάται στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ, ενώ για να είναι βιώσιμη η επόμενη ημέρα (σ.σ. κάλυψη υποχρεώσεων, κεφάλαιο κίνησης, προπληρωμή προμηθευτών, κ.ά) απαιτείται "ένεση ρευστότητας” τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.

  Σχέδιο πάντως το οποίο δεν έχει βρε ευήκοα ώτα. Την ίδια στιγμή αναζητείται ο ή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τους οποίους είχαν κάνει λόγο στο δικαστήριο στελέχη της επιχείρησης αλλά και ο κ. Κουτσολιούτσος σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων