Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Σεπ-2018 17:26

  Μπουτάρης: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπουτάρης: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες

  Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες για την επίλυση της συμβατικής εκκρεμότητας της συμφωνίας εξυγίανσης εκφράστηκε κατά την τακτική Γενική Συνέλευση της "Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING A.E.", σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της εταιρείας.

  Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, "η διοίκηση της εταιρίας  με στόχο την από κοινού  με τις  τράπεζες  και προς  το συμφέρον όλων των πλευρών, επίλυση - διευθέτησης της συμβατικής  εκκρεμότητας  της συμφωνίας εξυγίανσης (υπογράφτηκε με τις πιστώτριες τράπεζες, υποβλήθηκε προς  επικύρωση την 30/12/2016 και επικυρώθηκε από το πρωτοδικείο Βέροιας τον Μάιο 2017) που αφορούσε την πώληση των δύο  περιουσιακών  στοιχείων (κυρίου  Μετόχου, και θυγατρικής εταιρίας της εγγυήτριας στην συμφωνία εξυγίανσης εισηγμένης  εταιρίας μας) προχώρησε  εμπρόθεσμα  με συνεχείς  προσπάθειες  σε συζητήσεις  και διαπραγματεύσεις με  τις  πιστώτριες  τράπεζες.

  Η διοίκηση της εταιρίας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί  στα νέα αυτά δεδομένα των τραπεζών και προχώρησε σε όλες  τις  αναγκαίες  ενέργειες  που τέθηκαν .

  Στο πλαίσιο αυτό των διαπραγματεύσεων υπέβαλε στις τράπεζες προς  αξιολόγηση τον Μάιο πρόταση συνεργασίας με υποψήφιο στρατηγικό συνεργάτη επενδυτή και παράλληλα  ανέθεσε  την εκπόνηση του νέου  επιχειρηματικού σχεδίου στην εταιρία  συμβούλων  DELOITTE BUSINESS SOLUTION  S.A, ώστε  να ολοκληρώσει τις αναγκαίες τεθείσες  ενέργειες.  Στις  26/6/2018 υπέβαλε στις  τράπεζες   το τελικό επεξεργασμένο επιχειρηματικό σχέδιο προς  έγκριση και λήψη αποφάσεων. Το νέο  αυτό επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει την  χρηματοοικονομική  ενδυνάμωση της  παραγωγικής  εταιρίας ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ με πρόσθετη χρηματοδότηση από τον νέο συνεργάτη – επενδυτή , την ταχύτερη αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, την περαιτέρω βελτίωση  της  ανάπτυξης  και του μεγέθους της  εταιρίας, την πλήρη  εξυγίανση της  εταιρίας και την ενδυνάμωση της  διοίκησης  με  την συμμετοχή και του νέου συνεργάτη – επενδυτή.  

  Παράλληλα η διοίκηση της  εταιρίας στα πλαίσια των συνεχιζόμενων μέχρι σήμερα συζητήσεων – διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις ώστε  να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη τελική συμφωνία.

  Πιστεύουμε ότι οι συζητήσεις αυτές θα καταλήξουν σύντομα σε θετικά αποτελέσματα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων