Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Σεπ-2018 07:59

  Ώρα μηδέν για το ταμείο της Euromedica

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ώρα μηδέν για το ταμείο της Euromedica

  Τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Euromedica καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της εισηγμένης, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που έχει οριστεί για σήμερα στις 14:00.

  Την ίδια ώρα όμως, η δικαστική διαμάχη με τη Farallon Capital Management, η ρευστότητα του ομίλου και ο υψηλός δανεισμός θεωρείται πως θα δώσουν το στίγμα της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης.

  Το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει αποφασίσει την προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica και του ταμείου της, με εξαίρεση των πληρωμών προς προμηθευτές, ταμεία, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, καθώς και όσων ενήμερων ρυθμίσεων είχε πριν την απόφαση η εταιρεία.

  Υπενθυμίζεται πως η Farallon, η οποία κατέχει μειοψηφικό ποσοστό (17,5%) της εταιρείας, έχοντας εξαγοράσει από τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Eurobank δάνεια της Euromedica ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, είχε καταθέσει στις αρμόδιες αρχές στοιχεία για κλοπή μετρητών, εξοπλισμού και πελατείας υπέρ των εταιρειών Medipol και Euromedica Παλαιού Φαλήρου, των οποίων μέτοχος είναι ο Θ. Λιακουνάκος. 

  Έχει ενδιαφέρον αν στελέχη της Farallon θα παραστούν στη σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιείται στα γραφεία της εταιρείας και ποια στάση θα κρατήσει το fund στην αύξηση κεφαλαίου.

  Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Farallon εκδικάζονται στις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε μέχρι τότε η κατάσταση για την εισηγμένη θεωρείται δύσκολη. Εκτός των άλλων, η Farallon να ισχυρίζεται πως η οικογένεια Λιακουνάκου δρομολογεί δικό της ανεξάρτητο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, επί ζημία της Euromedica. Η πλευρά Λιακουνάκου ωστόσο αντικρούει τις κατηγορίες.

  H εισηγμένη δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την οικονομική χρήση του 2017. Ό λόγος είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καθυστέρηση λήψης απαντητικής επιστολής από σημαντικό πιστωτή θυγατρικής εταιρείας που επηρεάζει την ολοκλήρωση κατάρτισης και την εύλογη παρουσίαση των εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων.

  Όπως φαίνεται πάντως στα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (εξαμήνου 2017), η Euromedica βαρύνεται από δάνεια 417 εκατ. ευρώ και εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 205 εκατ. ευρώ.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων