Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 08-Σεπ-2018 10:44

  Η Rolco "ποντάρει" στην Unilever

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Rolco "ποντάρει" στην Unilever

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στην παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό της Unilever "ποντάρει" τη φετινή χρονιά η Rolco Βιανίλ, τα οικονομικά μεγέθη της οποίας δέχθηκαν την περασμένη χρονιά ισχυρές πιέσεις. Η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Σουρολίδη και μετρά 70 χρόνια παρουσίας στην αγορά, στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2017 αναφέρει πως τη φετινή χρονιά (σ.σ. 2018) αναμένει μικρή βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και ένταση του ανταγωνισμού μέσω προσφορών και εκπτώσεων στον κλάδο των απορρυπαντικών που δραστηριοποιείται. 

  Εκτιμά δε πως η ομαλοποίηση στον κλάδο των σούπερ μάρκετ μετά τις πρόσφατες ανακατατάξεις και η εξασφάλιση παραγωγής ορισμένων νέων κωδικών για τον πελάτη Unilever, θα έχει θετική επίδραση στις πωλήσεις της. 

  Η διοίκηση της Unilever στην Ελλάδα έχει κάνει γνωστό ότι προτίθεται να μεταφέρει την παραγωγή ορισμένων κωδικών απορρυπαντικών και προϊόντων περιποίησης στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια να καλύψει τον τζίρο που χάνει από την ολοκλήρωση πώλησης των δραστηριοτήτων ελαιολάδου και μαργαρινών στην KKR. 

  Παράλληλα η Rolco εστιάζει στην περαιτέρω μείωση των δαπανών και του κόστους κάτι που αναμένεται, όπως σημειώνει η διοίκηση της στην οικονομική της έκθεση, να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους. 

  Πέρυσι η Rolco έχασε πάνω από 9 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις με αποτέλεσμα αυτές να συρρικνωθούν στα 24,9 εκατ. ευρώ από 34,19 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016, ενώ οι καθαρές ζημιές της διευρύνθηκαν στα 2,208 εκατ. ευρώ από καθαρές ζημιές 642.153 ευρώ που είχε παρουσιάσει το 2016. Το 80,6% των εσόδων της, ήτοι 20,07 εκατ. ευρώ προήλθε από τις βιομηχανικές δραστηριότητές της, το 2,8% δηλαδή 0,71 εκατ. ευρώ, από εμπορικές και το υπόλοιπο 16,6% ήτοι 4,13 εκατ. ευρώ από παροχή υπηρεσιών. Τα βιομηχανικά έσοδα μειώθηκαν κατά 36% ενώ τα έσοδα παροχής υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 108,6%. 

  Σε ό,τι αφορά τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης αυτά περιορίσθηκαν στα 6,65 εκατ. ευρώ από 8,326 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρήσης πραγματοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,382 εκατ. ευρώ και αύξηση του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο κατά το ποσό των 617.830 ευρώ. 

  Μεταξύ των προϊόντων που διαθέτει στην αγορά η εταιρεία είναι και τα brands: Planet, Essex, Roli, Fresh & Clean, Rol, Tact, κ.ά. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων