Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Σεπ-2018 14:14

  Στήριξη Bob Diamond στην Praxia Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στήριξη Bob Diamond στην Praxia Bank

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Τη στήριξή του στη διοίκηση της Praxia Bank και στον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, έδωσε χθες ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής του fund Atlas Merchant Capital, Bob Diamond, με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας στην Αθήνα. Παρών στο διοικητικό συμβούλιο ήταν και ο πρόεδρος της Praxia Bank, Corrado Passera, τραπεζίτης ο οποίος έχει διατελέσει CEO στην Banca Intesa, Γενικός Διευθυντής στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane) και, μεταξύ άλλων, υπήρξε πρώην υπουργός Υποδομών, Επικοινωνιών και Οικονομικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.

  Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι θα στηρίξουν εμπράκτως την Praxia Bank και τη διοικητική της ομάδα με επικεφαλής την κα Αναστασία Σακελλαρίου για την υλοποίηση των σχεδίων μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν στοιχεία για την αύξηση κεφαλαίου για την οποία ο Bob Diamond δήλωσε αισιόδοξος. 

  Η διοίκηση της Praxia Bank έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο εστιάζει στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λιανικής τραπεζικής με ταυτόχρονο στόχο την αποτελεσματικότητα του κόστους λειτουργίας και τη χρήση της ψηφιοποίησης. Η Praxia Bank θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων, αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων. Ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός προβλέπει 4 business centers (hubs) και περίπου 40 καταστήματα (kiosks) σε όλη την Ελλάδα.
  Η Praxia Bank θα στοχεύσει σε χρηματοδοτήσεις τομέων της αγοράς, οι οποίοι εκτιμάται ότι τα προσεχή χρόνια θα χρειαστούν νέα χρηματοδοτικά κεφάλαια από την αγορά, ύψους 30 δις. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τράπεζα έχει τη δυναμική να προχωρήσει σε χορηγήσεις περί τα 2,5 δις. ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση, θα δραστηριοποιηθεί και στη χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων (SBBs). 
  Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις της Praxia Bank θα κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη χρηματοδότηση αυτοκινήτου και στην καταναλωτική πίστη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων