Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Σεπ-2018 14:57

  Η EΤΑΑ, η ΕΤΕπ και η Παγκόσμια Τράπεζα ξεκινούν νέα επιχειρηματική έρευνα στην Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η EΤΑΑ, η ΕΤΕπ και η Παγκόσμια Τράπεζα ξεκινούν νέα επιχειρηματική έρευνα στην Ελλάδα

  Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ-EBRD), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ-ΕΤΕπ) και ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας (WBG) ξεκινούν μία νέα σειρά ερευνών για επιχειρήσεις σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

  Στόχος της έρευνας είναι οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να εκφράσουν την γνώμη τους σχετικά με την κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε καθεμία από τις συμμετέχουσες χώρες. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των ευκαιριών και των περιορισμών στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Σε κάθε χώρα η έρευνα θα διεξαχθεί μέσω συνεντεύξεων με ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

  Στην Ελλάδα, η Kάπα Research έχει επιλεχθεί για τη διεξαγωγή της συλλογής δεδομένων και θα ξεκινήσει συνεντεύξεις με τυχαία επιλεγμένες επιχειρήσεις το Σεπτέμβριο του 2018. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

  Τα ευρήματα από την έρευνα για τις επιχειρήσεις, μαζί με πρόσθετες πληροφορίες από παρόμοιες έρευνες σε άλλες συμμετέχουσες χώρες, θα αποτελέσουν τη βάση για αναλυτικές εργασίες με τεκμηριωμένα στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην προώθηση των επενδύσεων, της παραγωγικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες αυτές.

  Η έρευνα είναι παρόμοια με άλλες επιχειρηματικές έρευνες της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο - όπως η παραγωγικότητα, η υιοθέτηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ο ανταγωνισμός, η εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού, η παραοικονομία, η πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υποδομή και ο αντίκτυπος των κυβερνητικών κανονισμών - θα είναι συγκρίσιμα σε παγκόσμια κλίμακα. Η έρευνα θα περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα για την "πράσινη οικονομία".

  Ο τρέχων κύκλος ερευνών για τις επιχειρήσεις θα διεξαχθεί σε περισσότερες από 40 οικονομίες στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων