Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Σεπ-2018 17:14

  ΟΛΘ: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τη νυχτερινή βάρδια του τελωνείου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΟΛΘ: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τη νυχτερινή βάρδια του τελωνείου

  Παρέμβαση στην οποία αφήνονται σαφείς αιχμές κατά της απόφασης της ΑΔΑΕ να καταργηθεί η τρίτη βάρδια του Α Τελωνείου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα ο ΟΛΘ. Συγκεκριμένα, ύστερα από αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων η ΟΛΘ συνδέει τη μεγάλη επένδυση για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου από την κοινοπραξία SEGT με την αυτονόητη προϋπόθεση του Δημοσίου να παράσχει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του λιμανιού σε 24ωρη βάση και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης για κατάργηση της γ βάρδιας.

  Πιο αναλυτικά η ΟΛΘ υπογραμμίζει ότι: 

  1. Η μεγάλη επένδυση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ στηρίχθηκε στην αυτονόητη προϋπόθεση ότι το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης σε 24ωρη βάση.

  2. Η κατάργηση της Γ’ βάρδιας λειτουργίας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης δημιουργεί εξ αντικειμένου ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών της ΟΛΘ ΑΕ. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

  3. Η ΟΛΘ ΑΕ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος εκτάκτων επενδύσεων για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 τα προς εξαγωγή Εμπορευματοκιβώτια να αποθηκεύονται προσωρινά εντός του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

  4. Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Διοικητή της ΑΑΔΕ, ζήτησε την ουσιαστική ενίσχυση του διατιθέμενου προσωπικού του Α’ Τελωνείου για την εξυπηρέτηση των αιχμών λειτουργίας της Πύλης 16 κατά τη διάρκεια της Α’ και Β΄ βάρδιας.  Αναμένεται η ΑΑΔΕ να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων