Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Σεπ-2018 08:26

  Κοντά σε τρία νέα συμβόλαια η Intralot

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κοντά σε τρία νέα συμβόλαια η Intralot

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Τρία νέα συμβόλαια, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, διεκδικεί η Intralot, με τη διαδικασία των υπογραφών να βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Πρόκειται για νέες συμβάσεις που εφόσον υπογραφούν, όπως αναμένεται, θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται εντός του α’ εξαμήνου 2019, προσθέτοντας περί τα 10 εκατ.ευρώ στο ΕΒΙΤDΑ του ελληνικού ομίλου. 

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της Intralot, για τα τρία αυτά συμβόλαια δεν θα απαιτηθεί σημαντικό capex, ενώ συνολικά η μέση διάρκεια τους θα είναι 8ετής. Το πρώτο εξ αυτών, μάλιστα, που αφορά σε λοταρία της Γερμανίας, είναι πιθανόν να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

  Ωστόσο, το μεγάλο βάρος των επενδύσεων για τους επόμενους μήνες αφορά στη λοταρία του Ιλινόις. Η Intralot έχει υπογράψει 10ετές συμβόλαιο (έως τον Οκτώβριο του 2027) για την λοταρία της αμερικανικής πολιτείας, στο πλαίσιο του οποίου θα προσφέρει στην Camelot καινοτόμες λύσεις συστημάτων καθώς και μια πλήρη σειρά ολοκληρωμένων συστημάτων, με τα αναμενόμενα έσοδα από τη σύμβαση για την εισηγμένη να εκτιμώνται στα 340 εκατομμύρια δολάρια.

  Η μετάβαση στις υπηρεσίες της Intralot θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 και ήδη η εταιρεία έχει παραδώσει το κεντρικό σύστημα και αναπτύξει σημαντικό αριθμό τερματικών, όπως ανέφερε η διοίκηση στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου 2018. Συνολικά, η Intralot θα προχωρήσει στην εγκατάσταση τεχνολογικών λύσεων σε περίπου 7.500 σημεία πώλησης στο Ιλινόις.

  Σε ότι αφορά στις ΗΠΑ, ο CEO Αντώνης Κεραστάρης εξέφρασε την "ισχυρή" πεποίθηση πως μέχρι το τέλος της χρονιάς η εταιρεία θα έχει υπογεγραμμένο το πρώτο της συμβόλαιο για την παροχή υπηρεσιών αθλητικού στοιχηματισμού. Σήμερα ο όμιλος δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με 13 συμβάσεις σε 11 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια, κατέχοντας το 11% της αγοράς των λοταριών στην αμερικανική αγορά. 

  Ερωτηθείς από αναλυτή για τα σχέδια του ομίλου στις ΗΠΑ και το κατά πόσο αυτά περιλαμβάνουν εισαγωγή στο χρηματιστήριο, ο κ. Κεραστάρης εξήγησε πως η ανάπτυξη στην αμερικανική αγορά είναι πιθανόν να απαιτήσει ξεχωριστή χρηματοδότηση για το αμερικανικό σκέλος των δραστηριοτήτων του ομίλου και στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται είναι μια ΙΠΟ, είτε η σύναψη στρατηγικής συνεργασίας, σε χρηματοδοτική ή επιχειρηματικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν βραχυ-μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώθηκε. 

  Αλλαγή δεδομένων στην Τουρκία

  Σε ότι αφορά στην ανανέωση της σύμβασης με την Inteltek (45% Intralot – 55% Turkcell) για τη συνέχιση της λειτουργίας και παροχής τεχνικής υποστήριξης του παιχνιδιού προκαθορισμένου αθλητικού στοιχήματος Iddaa, αυτή έγινε με τους ίδιους όρους και θα έχει ισχύ για ένα έτος (έως τον Αύγουστο του 2019), ώστε να δοθεί το χρονικό περιθώριο στο τουρκικό κράτος για την οργάνωση και διεξαγωγή διαγωνισμού, στο τέλος του 2018 ή αρχές του 2019, για νέο (10ετές το πιθανότερο) συμβόλαιο.

  Ωστόσο, αυτό που άλλαξε, όπως ανέφερε η διοίκηση της Intralot είναι το ποσοστό του pay out που ανέβηκε από το 50%, στο 70% (αύξηση 40%), ενώ δόθηκε η δυνατότητα και για live στοιχηματισμό. Οι αλλαγές αυτές, ανέφερε ο κ. Κεραστάρης, θα επιδράσουν θετικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στα μεγέθη του παιχνιδιού, προβλέποντας ακόμη και διπλασιασμό του τζίρου του Iddaa σε βάθος μηνών.

  "Η Τουρκία έχει τα καλύτερα δημογραφικά παγκοσμίως σε ότι αφορά τον αθλητικό στοιχηματισμό", εξήγησε. Ήδη η Intralot στο πρώτο εξάμηνο ανέφερε πως διαπίστωσε ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς του αθλητικού στοιχήματος σε ετήσια βάση (περίπου +22% σε τοπικό νόμισμα) και αντίστοιχη μεταστροφή στο διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα (μερίδιο αγοράς ελαφρώς άνω του 60%, έναντι περίπου 50% πέρυσι).

  Να σημειωθεί πως η διοίκηση της εταιρείας επανέλαβε στους αναλυτές που μετείχαν στη τηλεδιάσκεψη πως το 2018 αποτελεί μια μεταβατική χρονιά και λόγω των υψηλών επενδύσεων (κυρίως στο Ιλινόις) που θα πραγματοποιηθούν και των νέων συμβολαίων που θα διεκδικηθούν, ο καθαρός δανεισμός σε επίπεδο ομίλου θα αυξηθεί, στα επίπεδα των 625 – 630 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους. Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου ο καθαρός δανεισμός είχε διαμορφωθεί στα 572,5 εκατ. ευρώ. 

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων