Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Αυγ-2018 20:02

  Εθνική Τράπεζα: Επιχειρησιακό πλάνο για αύξηση της κερδοφορίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εθνική Τράπεζα: Επιχειρησιακό πλάνο για αύξηση της κερδοφορίας

  Επιχειρησιακό πλάνο για την ώθηση της κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας πρόκειται να ανακοινώσει η διοίκηση μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως ανακοίνωσε στους αναλυτές των ξένων οίκων ο CΕΟ της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς. 

  Αναφερόμενος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είπε πως εφεξής θα ακολουθηθεί πιο επιθετική στρατηγική και η Εθνική θα είναι πιο γενναιόδωρη στις αναδιαρθρώσεις προς επιχειρήσεις και πιο αυστηρή στο μέτωπο των πλειστηριασμών. "Η θεραπεία δανείων είναι καλύτερη παρά οι πωλήσεις. Θα προσφέρουμε πολύ καλύτερα προϊόντα για αναδιαρθρώσεις. Θεωρούμε ότι οι στόχοι του SSM για το 2021 θα είναι ακόμα πιο επιθετικοί και στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε μη οργανικές λύσεις, επίσης, για τη μείωση των ΝPEs" είπε.  

  Το β΄ τρίμηνο, ιδίως τους δύο πρώτους μήνες, η Εθνική σημείωσε κορύφωση των δανείων που ξαναγίνονται κόκκινα και εκτιμήθηκε πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει διαρκής μείωση. 

  Μείωση αναμένεται και στις λειτουργικές δαπάνες με το ετήσιο όφελος από την εθελουσία έξοδο 500 ατόμων που θα τρέξει η τράπεζα, να εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ. 

  Ερωτώμενος για την Εθνική Ασφαλιστική, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι η Εθνική βρίσκεται ακόμα σε διαπραγμάτευση με την Gongbao. "Υπάρχει μεν η υποχρέωση από το πλάνο αναδιάρθρωσης για την ολοκλήρωση της πώλησης έως τα τέλη του 2018, ωστόσο αυτό δεν θα περιορίσει τον χρόνο της διαπραγμάτευσης μας" είπε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων