Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Αυγ-2018 07:46

  ΜΟΗ: Στο επόμενο δίμηνο μπαίνει δυναμικά στο ρεύμα με όχημα την NRG

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΜΟΗ: Στο επόμενο δίμηνο μπαίνει δυναμικά στο ρεύμα με όχημα την NRG

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Η ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς, αλλά και η αύξηση του μεριδίου πωλήσεων σε προϊόντα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των επιδόσεων της Motor Oil Hellas στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως επισήμανε η διοίκηση παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα β' τριμήνου και α εξαμήνου στους αναλυτές. 

  Συγκεκριμένα, η σύνθεση των πωλήσεων το προηγούμενο τρίμηνο περιλάμβανε λίγο μικρότερες εξαγωγές (2,511 εκ μτ από 2,560 εκ μτ) ενισχυμένες πωλήσεις στην εσωτερική αγορά και αύξηση των πωλήσεων ναυτιλιακών και αεροπορικών καυσίμων. 

  Έτσι στην εσωτερική αγορά ο όμιλος πέτυχε αύξηση των πωλήσεων σε συγκεκριμένα προϊόντα (καύσιμα κίνησης) και σταθερές πωλήσεις συνολικά, κυρίως μέσω της ενίσχυσης του μεριδίου σε μια αγορά που συνολικά κινήθηκε πτωτικά.

  Θετική έκπληξη θεωρούνται τα αποτελέσματα στη ναυτιλιακά και τα αεροπορικά καύσιμα, τα ενισχύθηκαν τροφοδοτούμενα από την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

  Οι θετικές πωλήσεις σε προϊόντα με μεγάλα περιθώρια κέρδους σε συνδυασμό με το καλύτερο καλάθι προμήθειας εξηγούν και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους που διατήρησαν την ισχυρή κερδοφορία του ομίλου.

  Ειδικά στο κομμάτι της προμήθειας αργού, η ΜΟΗ στο προηγούμενο διάστημα στράφηκε κυρίως σε αργά πετρέλαια από το Ιράκ, διατηρώντας ένα ικανοποιητικό μείγμα βαρέως και "γλυκού” αργού που σε συνδυασμό με τις ισχυρές εκπτώσεις που πέτυχε στο β τρίμηνο ο όμιλος, συνεισέφερε θετικά στα αποτελέσματα.

  Η διοίκηση της ΜΟΗ πάντως αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά που ανακοινώθηκε για την εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG. Η εκτίμηση είναι ότι η εξαγορά θα εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές στο δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου και η εταιρεία που αποκτήθηκε αναμένεται να αποτελέσει το όχημα του ομίλου για την δραστηριοποίηση στην προμήθεια ρεύματος. 

  Τέλος σε σχέση με τις αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή για τα ναυτιλιακά καύσιμα, αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί στη ΜΟΗ η μελέτη του συμβούλου για τις προτεινόμενες βελτιώσεις στο διυλιστήριο.

  Αυξάνει τιμή στόχο η UBS 

  Εν τω μεταξύ σε σημερινό της report, η UBS προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής στόχου από τα 22 στα 24 ευρώ με σύσταση Buy, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εταιρεία με δεδομένο το χαμηλό επίπεδο δανεισμού θα είναι σε θέση να αυξήσει σημαντικά το μέρισμά της.

  Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αύξηση της τιμής στόχου θα ήταν μεγαλύτερη, εάν δεν υπήρχαν τα ρίσκα που σχετίζονται με την ελληνική αγορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων