Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιουλ-2018 08:11

  Το CVC προχωρά στα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του deal για το Υγεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το CVC προχωρά στα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του deal για το Υγεία

  Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη MIG για την εξαγορά του Υγεία έναντι 204 εκατ. ευρώ, το CVC Capital Partners προχωρά πλέον στα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του deal, αλλά και στο στρατηγικό του σχεδιασμό στην αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης, όπως λένε οι πληροφορίες.

  Για να προχωρήσει η πώληση του Υγεία, απαιτείται να δοθεί το "πράσινο φως" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η συναλλαγή τελεί επίσης υπό την επικύρωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της MIG. Κύκλοι της αγοράς που παρακολουθούν τη συμφωνία αναμένουν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας μεταβίβασης του Υγεία στο CVC, χωρίς να προκύψουν νομικά προσκόμματα. Προχώρησε εξάλλου και η αποεπένδυση του ομίλου Υγεία από την Αλβανία, καθώς υπογράφηκε το συμφωνητικό πώλησης στην "American Hospital SH.A." του συνολικού ποσοστού (100%) των μετοχών που κατέχει ο όμιλος στην θυγατρική της "Hygeia Hospital Tirana".

  Υπενθυμίζεται, πως το CVC ανέβασε την προσφορά για την απόκτηση του Υγεία από τα 0,92 στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, όσο και το ύψος της προσφοράς που είχε δώσει το σχήμα Apostolopoulos Holdings - H.I.G Capital, με το τίμημα όμως για την εξαγορά να καταβάλλεται άμεσα. Σημειώνεται πως η νέα βελτιωμένη πρόταση από την Hellenic Healthcare, της θυγατρικής του CVC που αποτελεί το "όχημα" για τις εξαγορές του fund στο χώρο της περίθαλψης στην Ελλάδα, ήταν δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις. 

  H Apostolopoulos Holdings, που προσπάθησε να μπλοκάρει την πώληση του Υγεία και όσο ήταν σε εξέλιξη η περίοδος αποκλειστικότητας του CVC (είχε καταθέσει αίτημα προσωρινής διαταγής για την απαγόρευση κάθε νομικής μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υγεία, χωρίς όμως αποτέλεσμα), ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωση πως προτίθεται να ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

  Την ίδια ώρα, το CVC πιθανότατα θα είναι μεταξύ των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν και το Ερρίκος Ντυνάν, στο διαγωνισμό που "τρέχει" η τράπεζα Πειραιώς. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο της κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών και όλα δείχνουν πως ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός, αφού ενδιαφέρον εκφράζουν τόσο παίχτες της εγχώριας αγοράς της υγείας, όσο και επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού. Για το Ερρίκος Ντυνάν υπάρχει ακόμη το σενάριο εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ακολουθώντας τη διαγωνιστική διαδικασία, και της δωρεάς του στη συνέχεια στο Δημόσιο, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων