Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιουλ-2018 13:15

  ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση

  του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber to the Home στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση όπου η οπτική ίνα φθάνει μέχρι το σπίτι, παρουσία των κ.κ. Βασίλη Μαγκλάρα, Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη. Μάλιστα, στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Ίντερνετ που έφθασαν το 1 Gbps. 

  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ότι η οπτική ίνα ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ. "Σήμερα αποδεικνύουμε ότι είμαστε συνεπείς σε ότι λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber to the HOME", τόνισε.

  Cosmote οπτική ίνα
  Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

  Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε επίσης πως ο όμιλος ΟΤΕ είναι η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Έχοντας επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια και επιπλέον άλλα 2 δισ. ευρώ έως το 2022, η οπτική ίνα μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούνται θα προσφέρει υπερυψηλές ταχύτητες για όλο και περισσότερα σπίτια. 

  Ο επικεφαλής του ομίλου ανέφερε επίσης πως έξι ακόμη περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν Fiber to the Home μέχρι το τέλος του έτους. Σταδιακά η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ θα φθάσει το 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022. 

  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παίρνοντας το λόγο εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα ένα τέτοιο έργο να ολοκληρώνεται τόσο σύντομα. "Δεν πιστεύω ότι τόσο γρήγορα εγκαινιάζουμε την οπτική ίνα στο σπίτι, μόλις 2,5 μήνες από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής της DT. Είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας με τον κρατικό μηχανισμό. Πρόκειται για ανάπτυξη υποδομών πάνω στις οποίες θα αναπτυχθούν πολλαπλάσιες υπηρεσίες. Η επένδυση αφορά 1 εκατ. νοικοκυριά και εκτιμούμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους για την κοινωνία των Gigabit", κατέληξε.

  Cosmote οπτική ίνα

  Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης σημείωσε πως προβληματίστηκε πολύ να εγκρίνει το πλάνο λόγω της αναστάτωσης που θα έφερνε στους δημότες του Π. Φαλήρου. "Πείστηκα όμως όταν αντιλήφθηκα την ανάπτυξη που θα φέρει στις επιχειρήσεις της περιοχής", δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τα στελέχη του ΟΤΕ γιατί κατάφεραν να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε 2,5 μήνες. Ευχήθηκε οι τεχνολογικές δυνατότητες που πλέον αποκτούν οι δημότες Π. Φαλήρου να γίνουν κτήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες σε κάθε γωνιά της χώρας.

  Ο κ. Μαγκλάρας, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τόνισε ότι η σημερινή ημέρα φέρνει πιο κοντά το στόχο η Ελλάδα να πάψει να είναι ουραγός στις νέες τεχνολογίες στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη χώρα έχει ως συμπαραστάτες τους μεγάλους παρόχους της χώρας σημείωσε ο κ. Μαγκλάρας.

  Διαβάστε ακόμη: 

  - Στην έκδοση 4ετούς ομολόγου 350 εκατ. ευρώ προχωράει ο ΟΤΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων