Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιουλ-2018 09:01

  Τα δεδομένα για τη MIG στο "σίριαλ" του Υγεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τα δεδομένα για τη MIG στο "σίριαλ" του Υγεία

  Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

  Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της MIG που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή το αργότερο μερικές ώρες πριν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης των μετόχων του "Υγεία" το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να "κλειδώσουν" οι αποφάσεις για την τροπή που θα λάβει η διαδικασία πώλησης του 70,38% της θυγατρικής του συμμετοχικού ομίλου

  Όλα δείχνουν πως τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται μετά την κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς από το σχήμα Apostolopoulos Holdings - H.I.G Capital δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια, παρά μόνον να αξιολογηθεί πλήρως η πρόταση από τα αρμόδια όργανα της MIG.

  Χθες, στο περιθώριο εταιρικής εκδήλωσης της Vivartia (θυγατρικής της MIG) στην οποία παραβρέθηκαν οι Παναγιώτης Θρουβάλας και Θανάσης Παπανικολάου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MIG αντίστοιχα, σημειώθηκε πως η εξέταση της πρότασης της πλευράς Αποστολόπουλου αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο.

  Καίτοι τυπικά η MIG μπορεί να απορρίψει τη διενέργεια due diligence, προαπαιτούμενο που έχει θέσει το σχήμα Apostolopoulos Holdings - H.I.G Capital, εντούτοις αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα, ισχυρότερη νομική αντίδραση από την πλευρά Αποστολόπουλου με κίνδυνο να ναυαγήσει πλήρως το όλο εγχείρημα.

  Ταυτόχρονα, όπως ειπώθηκε στο περιθώριο της ίδιας εκδήλωσης, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το CVC Capital (Hellenic Healthcare) υπό το πρίσμα των εξελίξεων θα προχωρήσει σε νέα, βελτιωμένη προσφορά.

  Σημειώνεται πως η μη δεσμευτική προσφορά του CVC, με βάση πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, είχε αναφερθεί στα επίπεδα του 1,05 ευρώ ανά μετοχή και έπειτα από τη διενέργεια due diligence διαμορφώθηκε στα 0,92 ευρώ ανά μετοχή.

  Από την πλευρά του το σχήμα Apostolopoulos Holdings - H.I.G Capital, γνωστοποίησε πως η προσφορά για το ποσοστό που κατέχει η MIG στο Υγεία ανέρχεται σε 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, που ισχύει όμως υπό την προϋπόθεση πως θα διεξαχθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence). Η κατάθεση της πρότασης έγινε στην εκπνοή της περιόδου αποκλειστικότητας του CVC Capital. Πληροφορίες αναφέρουν πως το CVC καθυστέρησε να στείλει γραπτό αίτημα 15νθήμερης παράτασης.

  Τούτων δοθέντων, παράγοντες από τον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας δεν απέκλειαν ακόμη και ολική ανατροπή του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα, με δεδομένο ότι διατυπώνονται ισχυρές φωνές εντός του θεραπευτηρίου που δεν επιθυμούν να δουν τον βασικό τους ανταγωνιστή, το Ιατρικό Αθηνών, να πραγματοποιεί due diligence στο Υγεία.

  Εάν σε αυτές προστεθούν οι εκτιμήσεις περί βούλησης του μάνατζμεντ της MIG να μην παραχωρηθούν κρίσιμες συμμετοχές ή τουλάχιστον να επιλεγεί εκείνη με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις (λ.χ. η Attica), τότε ουδείς μπορεί να προβλέψει ασφαλώς την τροπή των πραγμάτων αναφορικά με το Υγεία.

  Ερώτημα θα αποτελέσει, βέβαια, και η αντίδραση του CVC σε περίπτωση νέας καθυστέρησης ή ματαίωσης πώλησης του Υγεία, με δεδομένο το στρατηγικό πλάνο του fund για να διευρύνει τη θέση του στον κλάδο παροχής υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα, είχε το Υγεία ως κεντρικό σημείο αναφοράς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων