Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Ιουλ-2018 07:49

  Jackpot Καραμολέγκου με τον Κατσέλη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Jackpot Καραμολέγκου με τον Κατσέλη

  της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Κοντά δύο χρόνια μετά την επανατοποθέτησή του στα ράφια, το brand Κατσέλη έχει αποκτήσει τη δική του δυναμική πριμοδοτώντας την εταιρεία Καραμολέγκος η οποία το επανέφερε στην αγορά. Ο "κανιβαλισμός" στο brand της μητρικής, δηλαδή της Καραμολέγκος έχει περιοριστεί, ενώ η ανάπτυξη προέρχεται και από την αύξηση της κατανάλωσης και από το ροκάνισμα των μεριδίων κυρίως των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

  Το πρώτο τετράμηνο με την αγορά άρτου και αρτοσκευασμάτων να έχει καταγράψει οριακή αύξηση πωλήσεων 1,9% στα 35,5 εκατ. ευρώ και άνοδο όγκου πωλήσεων 4,6%, οι πωλήσεις του brand Κατσέλης "έτρεξαν" με ρυθμό ανάπτυξης 81,2% σε αξία και 84,8% σε όγκο πωλήσεων. Αποτέλεσμα το μερίδιό του να αγγίζει πλέον το 11,6% σε αξία και 13% σε όγκο και να βρίσκεται στην πέμπτη θέση της αγοράς, μια ανάσα πίσω από την εταιρεία Παπαδοπούλου.

  Εν αντιθέσει με τα προϊόντα Κατσέλης, τα προϊόντα Καραμολέγκος συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις με αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να έχουν υποχωρήσει στο τετράμηνο κατά 9,2% σε αξία και 8,8% σε όγκο, με αποτέλεσμα το μερίδιο να έχει μειωθεί στο 29,6% σε αξία και 27% σε όγκο. Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, όπου η πτώση των πωλήσεων άγγιξε το 12,2% σε αξία και 14,5% σε όγκο και το μερίδιό τους μειώθηκε στα επίπεδα του 20%.

  Σε ό,τι αφορά την Elbisco, κατάφερε να ενισχύσει τις πωλήσεις της 13,3% σε αξία και 26,6% σε όγκο με αποτέλεσμα το μερίδιό της να ανέλθει στο 20,4% και 22,2% αντίστοιχα. Στους χαμένους του τετραμήνου η εταιρεία Στεργίου με πτώση 10,4% των πωλήσεών της και η εταιρεία Κασίμης όπου οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 9,2%. Οριακή 1,3% σε αξία και 4,1% σε όγκο ήταν η αύξηση των πωλήσεών των προϊόντων άρτου και αρτοσκευασμάτων της εταιρείας Παπαδοπούλου η οποία ελέγχει μερίδιο 13,4% σε αξία και 11,5% σε όγκο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων