Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουν-2018 08:17

  Στην τελική ευθεία η πώληση της Lion Rental – Sixt

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στην τελική ευθεία η πώληση της Lion Rental – Sixt

  Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της εταιρείας μίσθωσης αυτοκινήτων Lion Rental, μέλους του ομίλου Β. Θεοχαράκη, που αποτελεί την αποκλειστική δικαιοδόχο του ονόματος Sixt στην Ελλάδα.

  Όπως από τις αρχές του μήνα έχει αναφέρει το Capital.gr., προσφορές για την εταιρεία έχουν καταθέσει δύο ενδιαφερόμενοι, η Μοτοδυναμική, συμφερόντων του ομίλου Οδ. Κυριακόπουλου, και ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μανδύλα (Kosmocar και Karenta). Σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαδικασία, από την αξιολόγηση των δύο προσφορών έχει διαπιστωθεί σαφές προβάδισμα υπέρ της μιας εκ των δύο, κάτι που απλοποιεί σε ένα βαθμό την πορεία προς την ολοκλήρωσης της πώλησης.

  Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στο νέο σχήμα που θα προκύψει, έχει συζητηθεί η παραμονή του ομίλου Θεοχαράκη με μειοψηφικό, διψήφιο, ποσοστό. Η απόφαση αυτή, όπως έχει αναφερθεί, προκρίνεται  προκειμένου ο όμιλος Θεοχαράκη να λειτουργήσει μεταβατικά και ως "εγγυητής" του νέου επενδυτή σε ότι αφορά την πλευρά της οικογένειας Sixt που διαθέτει πλήρη και ισχυρά δικαιώματα τελικής επιλογής για τη χρήση του ονόματος Sixt στην Ελλάδα.

  Τα δικαιώματα αυτά έχουν οδηγήσει τις πιστώτριες τράπεζες, με επικεφαλής την Alpha Bank, που αναζητούν  στρατηγικό επενδυτή για την Lion Rental Α.Ε., στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ομίλου Β. Θεοχαράκη με τις πιστώτριες τράπεζες για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εταιρειών συμφερόντων του επιχειρηματία, που αθροιστικά ανέρχονται στα επίπεδα των 320 εκατ. ευρώ, να κινούμε με προσεκτικά βήματα.

  Και αυτό διότι η Sixt GmbH & Co θα μπορούσαν να επιλέξουν χωρίς περιορισμούς την παραχώρηση του franchise στην Ελλάδα , είτε και να να αναλάβουν οι ίδιοι τη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά, αφήνοντας την επιβαρυμένη με υποχρεώσεις  100 εκατ.ευρώ Lion Rental με 100 εκατ. ευρώ άνευ ουσιαστικά αντικειμένου δραστηριότητας.

  Σε κάθε περίπτωση, η τελική συμφωνία αναμένεται να περάσει ακόμη από πολλά στάδια καθώς ακόμη και εάν επιλεγεί ο προτιμητέος αγοραστής, αυτός θα πρέπει να συναινέσει σε μια σειρά όρων και περιορισμών που αφορούν στο ύψος των δανείων που αναλαμβάνει αλλά και στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Sixt GmbH & Co. Στις 31/12/2016 οι σωρευμένες ζημίες της εταιρείας ανέρχονταν σε 75,5 εκατ. ευρώ έναντι 53,3 εκατ. ευρώ το 2015 και οι υποχρεώσεις στα επίπεδα των 102 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, η Sixt/Lion Rental πραγματοποίησε το 2016 κύκλο εργασιών 27,38 εκατ. ευρώ (έναντι 25,9 εκατ. ευρώ το 2015) και εμφάνισε ζημίες προ φόρων 14,5 εκατ. ευρώ (έναντι 9,4 εκατ. ευρώ το 2015).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων