Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουν-2018 07:34

  Στο μισό δισ. ευρώ ο πήχης της Κωτσόβολος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο μισό δισ. ευρώ ο πήχης της Κωτσόβολος

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση  

  Στο μισό δισ. ευρώ βάζει τον πήχη των πωλήσεών της για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Κωτσόβολος, η οποία εκτιμά πως η αγορά δεν θα αναπτυχθεί σημαντικά την προσεχή διετία. Σύμφωνα με τον νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της, Γιάννη Βασιλάκο, η πορεία των πωλήσεων εφέτος θα κριθεί από πολλούς παράγοντες.

  Όπως από το πως θα κινηθεί η φετινή Black Friday, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των πωλήσεων του κλάδου, από την πορεία της αγοράς κλιματιστικών, αλλά και από το πως θα κινηθούν οι πωλήσεις των "μαύρων" συσκευών (τηλεοράσεις), οι οποίες μέχρι στιγμής και λόγω Μουντιάλ, φαίνεται να αποκτούν δυναμική.

  Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας για την τρέχουσα οικονομική χρήση 2018-2019, αυτό όπως είπε ο ο κ. Βασιλάκος θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά, ήτοι στα επίπεδα των 10,4 εκατ. ευρώ, και θα εστιάσει στην ανανέωση του δικτύου καταστημάτων που σήμερα ανέρχονται σε 95.

  Ήδη προγραμματίζεται η ανακαίνιση του καταστήματος στο The Mall Athens. Βέβαια ο κ.  Βασιλάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το συνολικό ποσό των επενδύσεων για το τρέχον έτος να αυξηθεί, εφόσον βρεθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες στην κτηματαγορά, για αντικατάσταση καταστημάτων.

  Κατά τη διάρκεια της απελθούσας χρήσης (2017-2018) η αλυσίδα πέτυχε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξη των πωλήσεών της. Ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 12,2% ως αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης και της βελτίωσης του μεριδίου αγοράς της αλυσίδας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 457,1 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 20.1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 15,1 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 51 εκατ. ευρώ.

  Στην τελευταία οικονομική χρήση η αλυσίδα συνέχισε το πλάνο ανάπτυξής της συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων, του ΙΤ και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της. Η Κωτσόβολος, την τελευταία διετία έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 385 άτομα, με αποτέλεσμα πλέον να απασχολεί 2.380 εργαζομένους. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων