Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 18:53

  Το 5,2% του Amber Capital στην Ελλάκτωρ απέκτησε η πλευρά Καλλιτσάντση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το 5,2% του Amber Capital στην Ελλάκτωρ απέκτησε η πλευρά Καλλιτσάντση

  Ανατροπή στους υπάρχοντες συσχετισμούς δυνάμεων στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ φέρνει η συμφωνία για την απόκτηση μέσω του Χ.Α. του ποσοστού που διατηρούσε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ το επενδυτικό κεφάλαιο Amber Capital.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πλευρά Καλλιτσάντση απέκτησε to ποσοστ,ό ύψους 5,2%, του Amber Capital στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι 2,15 ευρώ ανά μετοχή. Το σύνολο της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή προσυμφωνημένης πράξης στο Χρηματιστήριο τοποθετείται στα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ.

  Το Amber Capital, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πούλησε το σύνολο της συμμετοχής του σε φίλιες προς την πλευρά Καλλιτσάντση δυνάμεις και πλέον δεν κατέχει μετοχές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

  Η απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού από δυνάμεις που συντάσσονται με το στρατόπεδο Καλλιτσάντση μεταβάλλει σημαντικά το τοπίο αναφορικά με τα ποσοστά που ελέγχουν οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης από τη μία πλευρά και οι Λ. Μπόμπολας – Δ. Κούτρας από την άλλη. Έρχεται, δε, ως συνέχεια των έμπρακτων κινήσεων για αύξηση των μετοχικών ποσοστών αδελφών Καλλιτσάντση. 

  Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, το συνολικό ποσοστό των κ.κ. Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου ανέρχεται σε 15,589%. Με την προσθήκη του ποσοστού του Amber Capital σε δυνάμεις που, όπως αναφέρθηκε, συντάσσονται με την πλευρά Καλλιτσάντση, ελέγχεται πλέον άμεσα ποσοστό που ανεβαίνει στο 20,843% ή πολύ κοντά σε αυτό.

  Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν την σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αύριο το μεσημέρι, η οποία ωστόσο θα αναβληθεί για τις 25 Ιουλίου, έπειτα από σχετικά αιτήματα που υπεβλήθησαν.

  Υπενθυμίζεται ότι το μπρα ντε φερ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ξεκίνησε επίσημα στις 13 Ιουνίου από την ανακοίνωση των αδερφών Καλλιτσάντση, οι οποίοι έθεσαν επίσημα θέμα εκ βάθρων αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τους μετόχους, στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, με σύνθεση που αποκλείει τη συμμετοχή των κ.κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα.

  Διαβάστε ακόμη:

  *Τι ψάχνουν οι "ακτιβιστές" του Amber Capital στην Ελλάδα

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων