Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουν-2018 13:13

  Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ θα ολοκληρώσουν τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ θα ολοκληρώσουν τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Το σχήμα των εταιρειών Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ αποτελεί τον προσωρινό μειοδότη στην εργολαβία, ύψους 150 εκατ. ευρώ, Άκτιο - Αμβρακία μήκους 48,5 χλμ., έχοντας προσφέρει έκπτωση 49,85%. Βάσει των προσφορών που κατέθεσαν  την λίστα των υποψήφιων μειοδοτών καταλαμβάνουν οι εταιρείες GD Infrastrutture (έκπτωση 42,41%), η Μυτιληναίος (έκπτωση 39,63%) και η Intrakat (έκπτωση 39,52%).

  Η οδική σύνδεση Ακτίου - Αμβρακίας, μήκους 48,5 χλμ., δημοπρατήθηκε το 2009 ως τέσσερις εργολαβίες, με ανάδοχο στις τρεις πρώτες την ΑΕΓΕΚ και την Consorzio Stabile Italimprese  στην τέταρτη. 

  Ωστόσο, οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ-λόγω οικονομικών προβλημάτων των αναδόχων σε συνδυασμό με την αργή υλοποίηση των μελετών-με αποτέλεσμα το έργο να παραμείνει ημιτελές. Πλέον, η κοινοπραξία Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ καλείται να αποπερατώσει, μέσω της εργολαβίας-"σκούπας", όπως αποκαλείται στην αγορά, τις υπολειπόμενες εργασίες του οδικού άξονα.

  Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία αποτελεί τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού και αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων