Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιουν-2018 18:24

  ΟΤΕ: Χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα οι μετοχές την Πέμπτη, 28 Ιουνίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα θα διαπραγματεύονται την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, οι μετοχές του ΟΤΕ.

  Όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Eταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία" κατά την 29η Ιουνίου 2018 (Record Date). Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018.

  H καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Για όσους εκ των Μετόχων έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη μερισμάτων, η είσπραξη θα πραγματοποιηθεί μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής, όπως ορίζεται στα άρθρα 13 παρ. 5 και 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.

  Για όσους εκ των Μετόχων δεν καταστεί δυνατή για οποιονδήποτε λόγο η είσπραξη του μερίσματος μέσω των χειριστών τους, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E., από τις 10/7/2018.

  2. Για τους Μετόχους που δεν επιθυμούν να εισπράττουν τα διανεμόμενα ποσά μέσω των χειριστών τους, με κατάθεση στον Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ), όπου έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εισπράττουν το μέρισμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμ. 6 απόφαση του ΔΣ της ΑΤΗΕXCSD, όπως ισχύουν. Η δυνατότητα αυτή αφορά μόνο τους Μετόχους που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ καθώς και τη σχετική αίτηση στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

  3. Για όσους εκ των Μετόχων δεν έχουν παράσχει εξουσιοδότηση στους χειριστές τους για την είσπραξη μερισμάτων ή έχουν ανακαλέσει τη δοθείσα εξουσιοδότηση ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ., μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.

  Η είσπραξη του μερίσματος από τους μετόχους μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. θα γίνεται με την προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του Μετόχου και εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.), ενώ η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο θα πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης που έχει χορηγήσει ο Μέτοχος, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου Μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια Αρχή.

  Υπενθυμίζεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας που έλαβε χώρα στις 12/06/2018 αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

  Το ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί τελικώς διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,352880 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημένο με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 4.000.232 ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία στις 28 Ιουνίου 2018 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος).

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρα 40 & 64 του ν.4172/2013), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις).

  Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους Μετόχους θα ανέλθει στο ύψος των 0,299948 ευρώ ανά μετοχή.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ στα τηλέφωνα: 210-6332342, 210-6113010, 210-6111121 και με e-mail: metoxologio@ote.gr kokrokos@ote.gr, mtsatsani@

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων