Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουν-2018 15:36

  Τι απαντά η Τρ. Πειραιώς για το θέμα του "ΥΓΕΙΑ"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τι απαντά η Τρ. Πειραιώς για το θέμα του "ΥΓΕΙΑ"

  Στις πρόσφατες δικαστικές ενέργειες της "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε." με στόχο τη ματαίωση επιχειρηματικών κινήσεων για την πώληση της ιδιωτικής νοσηλευτικής εταιρείας "ΥΓΕΙΑ ΑΕ”, θυγατρικής του Ομίλου MIG, απαντά με ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς.

  Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, "η MIG είναι ανεξάρτητη, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία, με ισχυρή διοίκηση, η οποία αποφασίζει και ενεργεί αυτόνομα, χωρίς έλεγχο ή παρεμβάσεις από την Τράπεζα Πειραιώς. Ως εκ τούτου η Τράπεζα δεν είχε συμμετοχή στη διαδικασία πώλησης του ΥΓΕΙΑ ούτε στη λήψη των σχετικών αποφάσεων ούτε υπέδειξε ποτέ ενδιαφερόμενους αγοραστές. 

  Οι ανυπόστατες αιτιάσεις και τα σενάρια συνωμοσίας που περιλαμβάνουν τα δικόγραφα, δεν συντελούν στη διαμόρφωση εικόνας σοβαρού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ιδίως όταν δεν συνοδεύονται από υψηλότερη δεσμευτική προσφορά με πιστοποίηση ύπαρξης των αναγκαίων κεφαλαίων. 

  Η Τράπεζα δεν προτίθεται να επιτρέψει τη δυσφήμισή της και τη διακινδύνευση των νομίμων συμφερόντων της από μεθοδεύσεις ανταγωνιστών του ΥΓΕΙΑ, οι οποίες κινούνται εκτός της αποδεκτής επιχειρηματικής πρακτικής και ευπρέπειας, και μελετά τις νομικές ενέργειες στις οποίες σύντομα θα προβεί για προάσπιση των επιχειρηματικών της δικαιωμάτων, της καλής της φήμης και του συμφέροντος των μετόχων της".

  Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, μέσω της Apostolopoulos Holdings, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG και Υγεία, επιχειρώντας τη διακοπή της συμφωνίας ανάμεσα στο fund CVC και στη MIG για την πώληση της συμμετοχής της στο Υγεία, καθώς όπως ισχυριζόταν η πλευρά Αποστολόπουλου δεν της είχε δοθεί δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία και οικονομικό και νομικό έλεγχο του ομίλου Υγεία.

  Το αίτημα Προσωρινής Διαταγής της Apostolopoulos Holdings απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων