Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουν-2018 19:11

  Ενδιαφέρον από έξι εταιρείες για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ενδιαφέρον από έξι εταιρείες για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

  Με δύο εκπλήξεις εταιρειών από την Τσεχία ανακοινώθηκε η λίστα των εταιρειών που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στην α' φάση του διαγωνισμού για τους λιγνίτες της ΔΕΗ.

  Στις 4 ελληνικές εταιρείες η συμμετοχή των οποίων είχε προεξοφληθεί (όμιλος Κοπελούζου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Μυτιληναίος) προστίθενται δύο εταιρείες από την Τσεχία και συγκεκριμένα οι EPΗ και Indoverse.

  Σημειώνεται ότι η λίστα αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί, είτε με το σχηματισμό κοινοπραξιών, είτε με τον αποκλεισμό εταιρειών που θα κριθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β' φάση των δεσμευτικών προσφορών, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για το Σεπτέμβριο.

  Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν εμπρόθεσμα, σύμφωνα με την από 31.05.2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, τα ακόλουθα έξι (6) Ενδιαφερόμενα Μέρη (με αλφαβητική σειρά):

  1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)
  2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. ("EPH”)
  5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED
  6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  Οι σύμβουλοι της ΔΕΗ αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη ΔΕΗ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

  Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων