Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουν-2018 07:29

  Πού στοχεύει η στρατηγική συνεργασία Eurobank-Eurolife

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πού στοχεύει η στρατηγική συνεργασία Eurobank-Eurolife

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Μια ολιστική σχέση μέγιστης αποδοτικότητας για τους πελάτες της, ώστε να ανταποκρίνεται στο σύνολο των οικογενειακών και επαγγελματικών αναγκών και προσδοκιών τους, "χτίζει" η Eurobank σε συνεργασία με την Eurolife ERB, στοχεύοντας να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στον δημόσιο πυλώνα υγείας. 

  Με το πλεονέκτημα του κοινού ισχυρού μετόχου, του επενδυτικού οργανισμού Fairfax, ο οποίος είναι στρατηγικός επενδυτής σε 23 ασφαλιστικές εταιρίες διεθνώς, Eurobank και Eurolife επιδιώκουν να καλύψουν, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με προσιτό κόστος, τις ανάγκες ασφάλισης, περίθαλψης και πρόληψης για τη μέση ελληνική οικογένεια. Σημειώνεται ότι η Eurobank κατέχει το 20% της Eurolife, από την οποία αναμένει φέτος να εισπράξει προμήθειες 12,5 εκατ. ευρώ από 8,5 – 9 εκατ. πέρυσι. Στο σύνολο των προμηθειών της Eurobank, το 4% - 5% προέρχεται από τις τραπεζοασφάλειες, ποσοστό που θα διπλασιαστεί σε βάθος τριετίας. 

  Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο πλευρών, η σειρά των ασφαλιστικών προγραμμάτων "εξασφαλίζω" επεκτείνεται με το νοσοκομειακό πρόγραμμα "εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη", σε συνεργασία με τον Όμιλο της Ευρωκλινικής. Το νέο πρόγραμμα προσφέρει ολοκληρωμένη νοσοκομειακή και εξω – νοσοκομειακή κάλυψη για μία τετραμελή οικογένεια, με το ίδιο κόστος που τα παραδοσιακά προγράμματα παρείχαν σε έναν ενήλικα.

  "Ευθύνη οργανισμών όπως η Eurolife και η Eurobank είναι να παρουσιάσουν προϊόντα πιο οικονομικά, που να πληρούν σωστή κάλυψη και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια υγεία", τόνισε χθες κατά την παρουσίαση της στρατηγικής συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Όπως επισήμανε, πρέπει να γίνει κατανοητό στους ασφαλιζόμενους ότι άλλο είναι οι διαγνωστικές εξετάσεις (πρωτοβάθμια υγεία) και άλλο η νοσοκομειακή κάλυψη (δευτεροβάθμια).

  Τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, έδωσαν σημαντικά στοιχεία που κρούουν ηχηρά τον κώδωνα για τις ασφαλιστικές ανάγκες κατά το προσεχές μέλλον. Τα στοιχεία αυτά καταρρίπτουν την πεποίθηση ότι "η ιδιωτική ασφάλιση είναι για τους πλούσιους", αφού "όταν είσαι οικονομικά αδύναμος, χρειάζεσαι την ασφάλιση πρώτα και πάνω απ΄ όλα". Ειδικότερα:

  - Η ανάγκη της ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι Έλληνες είναι σημαντικά υπο -ασφαλισμένοι, προκύπτει από τη μεγάλη πρόκληση που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές: το δημογραφικό ζήτημα. Το δημογραφικό αποτελεί πρόβλημα για όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά για την Ελλάδα καθίσταται οξύτερο επειδή:

  α) Το δημόσιο χρέος, όπως και αν διευθετηθεί, θα στερεί πόρους σε βάθος δεκαετιών,
  β) Ο αριθμός των γεννήσεων στη χώρα μας είναι εξαιρετικά χαμηλός (1,3 παιδιά ανά γυναίκα έναντι χαμηλού ευρωπαϊκού μέσου όρου 1,6 παιδιά ανά γυναίκα, τη στιγμή που απαιτούνται 2,1 γεννήσεις για κάθε γυναίκα απλώς για να διατηρείται σταθερός ο πληθυσμός), και
  γ) Τα τελευταία χρόνια, η χώρα απώλεσε περίπου μισό εκατομμύριο νέους εργαζόμενους υψηλών προσόντων, χάνοντας συνακόλουθα και τη συμβολή τους στις ασφαλιστικές εισφορές.

  - Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πληθυσμός στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθεί από 10,8 εκατ. το 2016 σε κάτω από 9 εκατ. το 2050, με έναν στους τρεις να είναι άνω των 65 ετών. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των ανθρώπων σε ηλικία εργασίας που αντιστοιχούν σε κάθε ηλικιωμένο άνω των 65 ετών, θα μειωθεί από περίπου 3 σήμερα, σε περίπου 1,4. 

  - Ταυτόχρονα, ενώ οι ανάγκες για κοινωνική ασφάλιση θα αυξάνονται προϊόντος του χρόνου, στην Ελλάδα αναμένεται μείωση των δημόσιων συνταξιοδοτικών δαπανών ως μεριδίου του ΑΕΠ, συνεπεία των μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού. Το 2016 οι Έλληνες έπαιρναν κατά μέσο όρο σύνταξη περίπου στο 70% του εισοδήματός τους ως εργαζόμενοι. Τις επόμενες δεκαετίες, το ποσοστό αυτό προβλέπεται να υποχωρήσει σε περίπου 50%.

  - Τα στοιχεία της συνολικής δαπάνης του ελληνικού λαού για την  υγεία την περίοδο 2012 – 2016, την οποία πλήρωσαν 1) το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, 2) οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, και 3) οι Έλληνες από την τσέπη τους,  δείχνουν τα εξής:

  •    Το 2012 η συνολική δαπάνη για την υγεία ανήλθε σε 17 δισ. ευρώ και το 2016 έπεσε στα 14,7 δισ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 2,3 δισ. ευρώ.

  •    Από τα 17 δις. ευρώ της δαπάνης για την υγεία το 2012, το κράτος πλήρωσε τα 11,3 δισ. ευρώ. Το 2016, το ποσό αυτό υποχώρησε στα 9 δισ. ευρώ.

  •    Αντιστοίχως, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες κάλυψαν 520 εκατ. ευρώ το 2012 και 560 εκατ. ευρώ το 2016, με ελαφρά άνοδο της συμβολής τους. Όσο για τους ιδιώτες, πλήρωσαν για την υγεία από την τσέπη τους 5,6 δις. ευρώ το 2012 και 5 δις. ευρώ το 2016. Συμπέρασμα; Το κράτος μειώνει τη δαπάνη για την υγεία και το 30% των συνολικών δαπανών το πληρώνει ο Έλληνας από την τσέπη του. Σε άλλες χώρες, η ιδιωτική ασφάλιση είναι σχεδόν ίση με την κοινωνική και ο πολίτης πληρώνει πολύ λίγα από την τσέπη του.

  -    Μελέτη της MRB για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών τον Σεπτέμβριο 2017, δείχνει ότι στο ερώτημα "Ποιο είδος ασφάλισης θα κάνατε;", το 62% των ερωτώμενων απαντούν "για υγεία" και το 58% "για σύνταξη". Επίσης, το 24% του κοινού γνωρίζει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και το 34% ότι το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει για τις ασφαλιστικές εταιρίες είναι πανευρωπαϊκό. Εν προκειμένω σημειώνεται ότι η Eurolife έχει πολύ υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας και μάλιστα υπολογισμένους χωρίς μεταβατικά μέτρα, γεγονός που της επιτρέπει να δίνει και μέρισμα στους μετόχους της.

  Σημειώνεται, τέλος, ότι επίκειται η παρουσίαση μελέτης για λογαριασμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών από το ΙΟΒΕ, για τον υπολογισμό του πραγματικού ιατρικού πληθωρισμού, ο οποίος αναμένεται σε διψήφιο νούμερο. 
   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων