Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιουν-2018 07:32

  Στο σημερινό δ.σ. της ΕΤΕ η προσφορά της Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο σημερινό δ.σ. της ΕΤΕ η προσφορά της Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική

  της Νένας Μαλλιάρα

  Τη μοναδική προσφορά της Gongbao για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καλείται να αξιολογήσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που συνέρχεται σήμερα για τον σκοπό αυτό.

  Μία εβδομάδα μετά την υποβολή της προσφοράς το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας θα έχει σήμερα την πρώτη ευκαιρία παροχής ενημέρωσης και ανάλυσης της προσφοράς της Gongbao, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να λάβει και αποφάσεις. Η λήψη της απόφασης για το εάν η προσφορά γίνεται αποδεκτή ή όχι είναι θέμα των επόμενων μίας ή δύο εβδομάδων. Σημειώνεται ότι στις 11 π.μ. σήμερα, θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, δείχνουν ότι σημαντικό έδαφος έχει κερδίσει η εναλλακτική της διάθεσης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω διεθνούς δημόσιας προσφοράς

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, την προηγούμενη Πέμπτη όταν τελικώς υποβλήθηκε προσφορά μόνο από την Gongbao και η Fosun υπαναχώρησε, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας συνήλθε για ενημέρωση μέσω conference call.

  Αμέσως μετά, και πριν η Τράπεζα εκδώσει την επίσημη ανακοίνωση για την μοναδική προσφορά της Gongbao, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημόσιας προσφοράς, η διοίκηση της Εθνικής είχε επικοινωνία με τους "θεσμούς" και την DGComp. Από αυτούς έλαβε το "πράσινο φως" για την εναλλακτική του βιβλίου προσφορών εν ευθέτω χρόνω, παρακάμπτοντας έτσι τον σκόπελο του χρονοδιαγράμματος της 31ης Δεκεμβρίου 2018 για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr τον Μάρτιο, με το ναυάγιο της συμφωνίας με την Exin, το εναλλακτικό σενάριο της διάθεσης του ποσοστού της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω δημόσιας προσφοράς υπήρχε στην ατζέντα του προηγούμενου CEO της ΕΤΕ, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΤΧΣ δεν επιθυμούσε τότε να προωθηθεί η επιλογή της διεθνούς δημόσιας προσφοράς, στάση που φαίνεται να έχει αλλάξει σήμερα υπό το ενδεχόμενο η δέσμευση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής να καταλήξει σε αδιέξοδο.

  Σημειώνεται ότι το σενάριο της διεθνούς δημόσιας προσφοράς φαίνεται να έχει και "πολιτική" αποδοχή, καθώς μοιάζει να γίνεται πιο εύκολα αποδεκτό από τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι οποίοι έχουν αντιδράσει σφόδρα στην προοπτική πώλησης της ασφαλιστικής σε ξένο όμιλο.

  Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστήσει σαφές ότι οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας διεθνούς δημόσιας προσφοράς.

  Πρωταρχικός στόχος της Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της ΕΤΕ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων