Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιουν-2018 17:56

  Πρωτοβουλία Καλλιτσάντση για αλλαγή διοίκησης στην Ελλάκτωρ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:18

  Πρωτοβουλία-πρόταση για την άρση του διοικητικού αδιεξόδου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ "προκειμένου ο Όμιλος να κατορθώσει να προσφέρει εκ νέου μακροπρόθεσμη αξία στους μετόχους του", έλαβαν σήμερα οι κ.κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και Δημήτριος Καλλιτσάντσης.

  Η πρωτοβουλία της πλευράς Καλλιτσάντση προβλέπει την αλλαγή της σύνθεσης του ΔΣ ενόψει της ΓΣ της 29ης Ιουνίου και την είσοδο σημαντικού αριθμού ανεξάρτητων μελών, χωρίς εκπροσώπηση της πλευράς Μπόμπολα – Κούτρα. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας παραιτήθηκαν οι κκ.. Δημήτρης και Αναστάσιος Καλλιτσάντσης από Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα του ΔΣ της Ελλάκτωρ.  Επιπλέον σε δήλωσή του ο Α. Καλλιτσάντσης υπογραμμίζει ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι πιθανές εναλλακτικές επιλογές για τη μεταρρύθμιση του Ομίλου εκ των έσω. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία της PEMANOARO LIMITED έχουν προστεθεί τρία θέματα στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης για ανάκληση του συνόλου των μελών του ΔΣ, εκλογή 9 μελών και ορισμός ανεξάρτητων μελών και εκλογή μελών επιτροπής ελέγχου. 

  Αναλυτικά, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση:

  Αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις διαφορές με τους άλλους βασικούς μετόχους σχετικά με τη στρατηγική, την οργάνωση και την εταιρική διακυβέρνηση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αντίστοιχα, ενώ κατέθεσαν επισήμως αίτημα για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. από τους μετόχους κατά την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018.
  Συγκεκριμένα:

  1. Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., διατηρώντας την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ.

  2. Ο κ. Δημήτριος Καλλιτσάντσης υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., διατηρώντας την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ.

  3. Η ελεγχόμενη από τους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση εταιρεία με την επωνυμία  "PEMANOARO LIMITED", ενεργούσα υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. και εκπροσωπούσα ποσοστό 5% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., υπέβαλε αίτημα εγγραφής στην ήδη δημοσιευθείσα, από 07.06.2018 ημερήσια διάταξη της προς συνεδρίαση, με ημερομηνία 29.06.2018, Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως της Εταιρείας, των ακόλουθων τριών πρόσθετων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

  i. Ανάκληση (του συνόλου των μελών) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε..
  ii. Εκλογή εννέα (9) μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., και ορισμός (μεταξύ αυτών) των Ανεξάρτητων Μελών. 
  iii. Εκλογή  Μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας κατ΄άρθρο 44 Ν. 4449/2017.      

  Οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης, όντες πεπεισμένοι πως το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και πως η ΕΛΛΑΚΤΩΡ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο της περαιτέρω υποχώρησης της θέσης της στην εγχώρια αγορά, απευθύνονται στο σύνολο των μετόχων του Ομίλου, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις και ζητώντας από τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ να λάβει επίσημη θέση επί αυτών. 

  Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "CHANGE4ELLAKTOR" ("Αλλαγή για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ") των κ.κ. Αναστάσιου και Δημήτριου Καλλιτσάντση, προτείνεται η ακόλουθη νέα ομάδα έμπειρων και σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητων μελών Δ.Σ., η οποία διαθέτει τις απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες για να επιδράσει ουσιαστικά και θετικά στις προοπτικές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όλων των μετόχων της:

  1. Γεώργιος Προβόπουλος
  2. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης
  3. Δημήτριος Καλλιτσάντσης
  4. Ιορδάνης Αϊβάζης
  5. Παναγιώτης (Τάκης) Δουμάνογλου
  6. Μιχαήλ Κατούνας
  7. Αλέξιος Κομνηνός
  8. Δέσποινα – Μαγδαληνή Μαρκάκη
  9. Ελένη Παπακωνσταντίνου

  Σε σχετική δήλωσή του οι κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης σημειώνει: 

  "Πιστεύω ότι έχω εξαντλήσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές επιλογές για τη μεταρρύθμιση του Ομίλου εκ των έσω. Έκανα αυτό το βήμα μετά από προσεκτική σκέψη, βάζοντας στην άκρη τα προσωπικά οφέλη και συναισθήματα και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των συνεργατών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Παραμένω στο Δ.Σ. ως μέλος, γιατί παραμένω πιστός στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και θέλω να την προστατέψω από ενδεχόμενες αποφάσεις που η πλήρης αποχώρησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να σηματοδοτούσε. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι με μία διαφορετική διοίκηση μπορεί να τις αξιοποιήσει. Η αλλαγή όμως είναι πλέον επείγουσα και επιβεβλημένη".  

  Σημειώνεται, τέλος, ότι όπως έγινε γνωστό μέσω χρηματιστηρίου ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, εκτός από τη θέση του προέδρου της Ελλάκτωρ, παραιτήθηκε και από τη θέση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων