Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2018 07:56

  Ο "τυφώνας" CVC φέρνει αντιδράσεις στην αγορά της υγείας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο "τυφώνας" CVC φέρνει αντιδράσεις στην αγορά της υγείας

  Το ήδη εκρηκτικό κλίμα στην αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης δυναμίτισε ακόμη περισσότερο η αγωγή κατά της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, της MIG και του Υγεία που κατέθεσε η πλευρά Αποστολόπουλου με την οποία ουσιαστικά ζητά να σταματήσει η τρέχουσα διαδικασία πώλησης του νοσοκομείου του Αμαρουσίου. 

  Στελέχη των διοικήσεων των εταιρειών κατά των οποίων στρέφεται η G. Apostolopoulos Holdings SA (Αποστολόπουλος Συμμετοχών), με τα οποία συνομίλησε το Capital.gr, ετοιμάζονται να απαντήσουν στον όμιλο Αποστολόπουλου στα όσα ισχυρίζεται περί "παράτυπης διαδικασίας”, με αιχμή τη δεσμευτική προσφορά που έκανε το CVC Capital Partners προς τη MIG για την πώληση της συμμετοχής της στο Υγεία. Όπως λέει το ρεπορτάζ, η αντίδραση δεν θα αργήσει να έρθει.

  Τα ίδια στελέχη απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας Αποστολόπουλου πως έχουν τελεστεί αδικήματα από την Πειραιώς, τη MIG και το Υγεία λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την πώληση του θεραπευτηρίου. Συμπληρώνουν πως ο όμιλος Αποστολόπουλου δεν κατέθεσε ανάλογη προσφορά προς τη MIG, όπως έκανε το CVC, επισημαίνοντας πως η πώληση είναι ζήτημα των μετόχων και μόνο. Κύκλοι της Πειραιώς απείχαν σχολιασμού, λέγοντας πως πρόκειται για διαδικασία της MIG.

  Η μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει με μήλον της έριδος το Υγεία δείχνει ότι θα έχει συνέχεια. Άλλωστε το CVC, το οποίο θεωρείται πως κινείται γρήγορα και επιθετικά στην ελληνική αγορά, έχει μπει στο "στόχαστρο” τοπικών παιχτών και η στρατηγική που ακολουθεί έχει εγείρει αντιδράσεις από όσους νιώθουν πως απειλούνται, όπως σημειώνουν παράγοντες που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Προβλέπουν ακόμη πως το fund θα συνεχίσει το επενδυτικό του πλάνο, παρά τις αντιδράσεις.

  Το fund "τυφώνας” ακολούθησε ανάλογη πορεία και στην Ισπανία, όπου κινήθηκε γρήγορα, απέκτησε ισχυρή παρουσία και στη συνέχεια προχώρησε σε ευρεία αναδιάρθρωση.  Άλλωστε το CVC, με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 70 δισ. δολάρια, έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια σε επενδύσεις στον κλάδο της υγείας, από την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία... μέχρι την Ινδονησία. Δεν είναι χωρίς σημασία πως μετρά πάνω από 300 τοποθετήσεις παγκοσμίως και εκτός από το χώρο των νοσοκομείων, έχει προχωρήσει και σε εξαγορές φαρμακευτικών.

  Παράγοντες του κλάδου σημειώνουν ακόμη πως οι αποτιμήσεις που έχει προσφέρει το CVC είναι ικανοποιητικές σε μια περίοδο που πολλοί παίχτες της αγοράς θέλουν να "απεμπλακούν” από assets και υψηλό δανεισμό. Το fund μετά το Metropolitan προχώρησε στην εξαγορά και της γενικής κλινικής Iaso General μέσω του επενδυτικού του "βραχίονα” Hellenic Healthcare έναντι 19,4 εκατ. ευρώ. Για το Υγεία προσφέρει 0,92 ευρώ ανά μετοχή όταν η προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ από τη "Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.", συμφερόντων της οικογένειας Αποστολόπουλου, τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 0,45 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχούσε σε κεφαλαιοποίηση 137,5 εκατ. ευρώ.

  Η "μάχη” αναμένεται να κορυφωθεί με το διαγωνισμό για το Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς. Το CVC φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του νοσοκομείου που θα ολοκληρώσει την τοποθέτησή του στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Εκεί αναμένεται να βρεθεί για ακόμη μια φορά αντιμέτωπο με τον όμιλο Αποστολόπουλου, ο οποίος δηλώνει πως επίσης θα διεκδικήσει το νοσοκομείο της Μεσογείων.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων