Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουν-2018 18:04

  Folli Follie: Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και την Επιτροπή Ελέγχου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Folli Follie: Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και την Επιτροπή Ελέγχου

  Στην αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού της συμβουλίου καθώς και της σύνθεσης της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας προχώρησε η Folli Follie Group, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που δημοσιοποίησε νωρίτερα το Capital.gr.

  Οι κύριες αλλαγές αφορούν την αντικατάσταση του μη εκτελεστικού μέλους που τοποθετεί η Fosun Group στο δ.σ. της FFG ως δεύτερος κυριότερος μέτοχος, καθώς και τη σύνθεση του audit commitee της εταιρείας, έπειτα από την παραίτηση του κ. Μαντζαβίνου (σ.σ. πεθερός του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου).

  Να σημειωθεί ότι διατηρούν τη θέση τους στο δ.σ. τόσο ο κ. Δημήτριος και η κα Καίτη Κουτσολιούτσου όσο και ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, CEO του ομίλου.

  Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα ως εξής:

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ  - Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος
  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ  - Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ  - Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΑΧΑΡΙΟΥ  - εκτελεστικό μέλος
  ΖHANG HAOLEI - μη εκτελεστικό μέλος
  ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΝΤΗΣ  - μη εκτελεστικό μέλος
  ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΩΤΗ  - εκτελεστικό μέλος
  ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ  - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ  - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΜΠΡΗΣ  - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  ΗΛΙΑΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ -ανεξάρτητο μη εκτελεστικός μέλος

  Επίσης, κατόπιν της παραίτησης του κ. Μαντζαβίνου  και κ. Κουμανάκου Ευάγγελου τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και από την Επιτροπή Ελέγχου και την παραίτηση του κ. Σταματιάδη από την Επιτροπή Ελέγχου , o κ. Ποταμίτης Δημήτριος, ο κ. Ηλίας Πεντάζος   και ο κ. Μιχαήλ Τσιμπρής ορίστηκαν ως νέα μέλη της Επιτροπής, για το υπόλοιπο της θητείας αυτής. Ο κ. Ποταμίτης ορίστηκε και ως πρόεδρος αυτής.

  Κατόπιν αυτού, η νέα Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) της Εταιρίας θα απαρτίζεται από τα κάτωθι Μη Εκτελεστικά μέλη:

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ)
  ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΜΠΡΗΣ (Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ)
  ΗΛΙΑΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ  (Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ)

  Δια των ανωτέρω στελεχών  ενισχύεται το Διοικητικό Συμβουλίου και η Επιτροπή Ελέγχου  της Εταιρείας με πρόσωπα υψηλού κύρους και εμπειρίας

  Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα των νέων μελών ΔΣ και της Επιτροπής Ελέγχου:

  Δημήτριος Ποταμίτης: Γεννηθείς το 1941. Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕ). Πρώην συνέταιρος στην PWC για περισσότερα από 30 χρόνια. Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου των  εταιρειών ΟΠΑΠ ΑΕ, Aegean Baltic Bank και Resolut Asset Management

  Μιχαήλ Τσιμπρής: Δικηγόρος στην Αθήνα, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Σουριαδάκις Τσιμπρής. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και  στο Harvard Law School. Έχει σχεδόν τριάντα χρόνια εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με συναλλαγές κεφαλαιαγοράς, δίκαιο των επενδυτικών υπηρεσιών, τραπεζικό και ασφαλιστικό καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις. Έχει εκδώσει δύο βιβλία και πολυάριθμα άρθρα σε νομικά περιοδικά. Μέλος σε επιτροπές κωδικοποίησης νομοθεσίας και σύνταξης διαφόρων νόμων της κεφαλαιαγοράς.

  Ηλίας Πεντάζος: Οικονομολόγος, με πολύχρονη  εμπειρία στη διοίκηση. Εργάσθηκε επί μακρόν στο εξωτερικό ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή  Επιτροπή, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και στη διεθνή επενδυτική Τράπεζα Morgan Stanley. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος/Εμπειρογνώμων στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και ¶μυνας, ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και Πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καλωσορίζει τα νέα μέλη, τους εύχεται καλή επιτυχία και ευχαριστεί τα απερχόμενα μέλη για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων