Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουν-2018 17:42

  Βελτιωμένη προσφορά για την ΕΕΣΣΤΥ κατέθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βελτιωμένη προσφορά για την ΕΕΣΣΤΥ κατέθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  Βελτιωμένη προσφορά, ως αναμενόταν, κατέθεσε, σήμερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αγορά του 100% της εταιρείας συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

  Η προσφορά θα ανοιχτεί και θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Η ΕΕΣΣΤΥ

  Η ΕΕΣΣΤΥ ως η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει την ευθύνη της διαχείρισης-μέσω επισκευών και ανακατασκευών- του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού της χώρας και είναι σε θέση να διαχειρίζεται οτιδήποτε κινείται σε σταθερή τροχιά, δεν έχει μόνο εξασφαλισμένο παρόν αλλά και μέλλον.

  Αυτή τη στιγμή, βασικός πελάτης της εταιρείας είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχοντας εξασφαλίσει με ορίζοντα το 2023 (δέκα χρόνια με αφετηρία το 2003 -έτος υπογραφής του σχετικού ΦΕΚ) το έργο της συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ.

  Ταυτόχρονα, στο πελατολόγιο της ΕΕΣΣΤΥ είναι δυνατόν να ενταχθεί η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό, τραμ), ενώ σημαντικές είναι οι προοπτικές για την ανάπτυξη στα Βαλκάνια, σχέδιο που είχε δρομολογηθεί επί της πρόσφατα αντικατασταθείσας διοίκησης Στ.Αγιάσογλου.

  Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 10 μηχανοστάσια σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Θράκη, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, όπου εκτελούνται, από ελαφρού έως βαρέως τύπου, εργασίες συντήρησης.

  Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μία βιομηχανία με το "κλειδί στο χέρι" της οποίας η απόκτηση για την Ferrovie dello Stato Italiano- ο νέος ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - είναι στρατηγικής σημασίας. Και αυτό διότι επιτρέπει τον έλεγχο του κόστους συντήρησης του τροχαίου υλικού, τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και βέβαια την μεγιστοποίηση των προσόδων για τους Ιταλούς, καθώς ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ θα λειτουργούν, υπό την ίδια διοίκηση, σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

  Δημ.Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων