Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουν-2018 15:53

  Μία προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική από την Gongbao

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μία προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική από την Gongbao

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:10

  Μία δεσμευτική προσφορά, αυτή του κινεζικού ομίλου εταιρειών Gongbao παρέλαβε και θα εξετάσει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr. 

  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.

  Όπως σημειώνεται αναλυτικά: 

  "Οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  H Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη".

  Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε: 

  Μία προσφορά, αυτή της Gongbao, φαίνεται ότι κατατέθηκε τελικά για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς συγκλίνουσες, αλλά ανεπίσημες ακόμη πληροφορίες, αναφέρουν ότι η Fosun απέσυρε το ενδιαφέρον της. Εγκυρότερη πληροφόρηση αναμένεται αργότερα σήμερα.

  Η Gongbao είχε καταστήσει ισχυρότερο το ενδιαφέρον της από τη στιγμή που "κατέβηκε" στις παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής με "σύμβουλο" την Industrial and Commercial Bank of China (ICBC). Η τελευταία είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο  (υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος στελέχη της ICBC είχαν συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, αλλά και την διοίκηση της ΤτΕ, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον και διερευνώντας το πεδίο για την είσοδο στην ελληνική αγορά)  και η συμμετοχή της στη διαδικασία εκλαμβάνεται ως εχέγγυο για το σχέδιο χρηματοδότησης της επένδυσης της Gongbao στην Εθνική Ασφαλιστική. Ακόμη, ωστόσο, αναμένεται να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι η Gongbao υπέβαλε προσφορά από κοινού με την ICBC. Υπενθυμίζεται ότι ερωτώμενη από τις χρηματιστηριακές αρχές της Σανγκάης για το σχέδιο εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Gongbao είχε απαντήσει ότι η εξαγορά θα καλυφθεί κατά 40% με ίδια κεφάλαια και κατά 60% από δανεισμό.

  Η απόσυρση της Fosun, εφόσον επιβεβαιωθούν επισήμως οι πληροφορίες ότι δεν υπέβαλε προσφορά, αποτελεί έκπληξη, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε διεκδικήσει σθεναρά την Εθνική Ασφαλιστική. Έχοντας τερματίσει δεύτερη στον πρώτο διαγωνισμό όπου επικράτησε η Exin, η Fosun είχε επανακάμψει δριμύτερη όταν η ναυάγησε πώληση της ασφαλιστικής στην Exin. Σημειώνεται ότι η Fosun έχει αποκτήσει ασφαλιστική εταιρία στην Πορτογαλία, αλλά και τράπεζα στη Γερμανία. Πρόσφατα, ενίσχυσε μέσω αγοράς μετοχών το ποσοστό της στην Folli – Follie, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  Εθνική Ασφαλιστική: Έληξε η προθεσμία για την υποβολή προσφορών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων