Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιουν-2018 11:20

  50 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις από τη Νιτσιάκος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  50 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις από τη Νιτσιάκος

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά της Ιταλίας, (σ.σ. η Ιταλία είναι market leader στην παραγωγή πουλερικών στην Ευρώπη), πραγματοποιεί εδώ και λίγο διάστημα η ηπειρώτικη βιομηχανία Νιτσιάκος, που ξεκίνησε την υλοποίηση νέων επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ.

  Η Νιτσιάκος εξάγει εβδομαδιαίως, στην γειτονική Ιταλία, 100 και πλέον τόνους συσκευασμένου και χύμα νωπού κοτόπουλου, ενώ ο επόμενος εξαγωγικός της στόχος είναι η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, όπου η διοίκησή της διακρίνει ευκαιρίες ανάπτυξης.

  Την ίδια ώρα στα σχέδια της ηπειρωτικής βιομηχανίας είναι η περαιτέρω παραγωγική επέκτασή της εντός των ελληνικών τειχών, όχι μόνο στον κλάδο των πουλερικών, αλλά και του μοσχαριού. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη δημιουργία ιδιόκτητης φάρμας στα Ιωάννινα όπου η Νιτσιάκος θα ξεκινήσει εκτροφή μοσχαριών. Το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019.

  Σε ότι αφορά τις νέες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ τη διετία 2018-2019, θα εστιάσουν κυρίως στην αύξηση της παραγωγής πουλερικών. Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής κοτόπουλου στα Ιωάννινα, στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στα προψημένα προϊόντα κοτόπουλου στο εργοστάσιο της Άρτας, και σε νέους αποθηκευτικούς χώρους πρώτων υλών στην Χαλκίδα, όπου αγόρασε έκταση 130 στρεμμάτων, για την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς ειδικά στον Νότο.

  Εν τω μεταξύ η οικογενειακή επιχείρηση από την Ήπειρο, που τζιράρει άνω των 324 εκατ. ευρώ ετησίως, δραστηριοποιείται και στην στην αγορά αλεύρων (σ.σ. διαθέτει αλευρόμυλο στη Θεσσαλονίκη, όπου παράγει γκάμα προϊόντων για την αγορά χονδρικής και Ho.Re.Ca.).

  Η φιλοσοφία της εταιρείας περικλείεται σε όσα δήλωσε χθες η εμπορική της διευθύντρια, κα. Μαριλένα Νιτσιάκου, σύμφωνα με την οποία "όσο υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες με όραμα, υπάρχει ελπίδα να βγούμε από την κρίση". Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία της ηπειρώτικης βιομηχανίας με την Π.Γ. Νίκας του Σπ. Θεοδωρόπουλου για την παραγωγή αλλαντικών κοτόπουλου.

  Το 2017 οι πωλήσεις της εταιρείας έφθασαν τα 324 εκατ. ευρώ από 300 εκατ. ευρώ το 2016, με την ανοδική αυτή τάση να συνεχίζεται στο πεντάμηνο του 2018. Το 42% του τζίρου αφορά το κοτόπουλο, ενώ το 40% του τζίρου προέρχεται από την πώληση ζωοτροφών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων