Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιουν-2018 09:06

  Στην Pillarstone περνά η Notos Com

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στην Pillarstone περνά η Notos Com

  της Νένας Μαλλιάρα

  Η Notos Com φαίνεται ότι θα είναι η δεύτερη εταιρία, μετά την Famar, που θα περάσει στην Pillarstone, με τη σχετική συμφωνία των τραπεζών να αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η συμφωνία των τραπεζών προβλέπει κούρεμα των χρεών της εταιρίας της τάξεως του 70% και ανακατανομή σημείων πώλησης της εταιρίας και μείωση προσωπικού.

  Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr στις 22 Μαρτίου, οι τράπεζες θα έδιναν το "φιλί της ζωής" στη Notos Com Συμμετοχές ΑΕΒΕ, προκρίνοντας τη μεταβίβαση της εταιρίας στην πλατφόρμα της Pillarstone.

  Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Capital.gr, οι εναγώνιες προσπάθειες που καταβάλλονταν το τελευταίο διάστημα για τη διάσωση της εταιρίας και οι οποίες φαινόταν να πέφτουν στο κενό, έδειξαν πλέον ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα, με τις τράπεζες και την Pillarstone να βαδίζουν πλέον σε έναν κοινό "οδικό χάρτη" για τη διάσωση της επιχείρησης. Και μάλιστα, προκειμένου η τελική συμφωνία να υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς "η εταιρία δεν αντέχει".

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε το Capital.gr, οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει στην κοινή θέση ότι η επιχείρηση θα χρειαστεί νέα κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να καταβάλουν τόσο οι πιστώτριες τράπεζες, όσο και η Pillarstone. Το ποσό των νέων κεφαλαίων που προτίθεντο να καταβάλουν οι δύο πλευρές ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ. 

  Ωστόσο, προϋπόθεση για την καταβολή των νέων κεφαλαίων είναι να συμφωνηθούν πρώτα τρία βασικά ζητούμενα:

  α) Η στελέχωση της Notos Com στο διάστημα της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της.
  β) Η επανεξέταση των δραστηριοτήτων της με στόχο τον περιορισμό αυτών που είναι ζημιογόνες (σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες της  Notos Com αφορούν τα καταστήματα, την χονδρική ένδυσης και την χονδρική καλλυντικών), και
  γ) Η διαγραφή μέρους του χρέους των 152 εκατ. ευρώ και τον τρόπο αναδιάρθρωσης του υπολοίπου.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη μεγαλύτερη έκθεση στον δανεισμό της Notos Com έχει η Εθνική Τράπεζα, με 65 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 152 εκατ. ευρώ του δανεισμού της εταιρίας και ακολουθούν κατά σειρά η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων