Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιουν-2018 08:23

  Σε διήμερη απεργία οι εργαζόμενοι στην Επ. Κεφαλαιαγοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε διήμερη απεργία οι εργαζόμενοι στην Επ. Κεφαλαιαγοράς

  Σε διήμερη απεργία, σήμερα και αύριο, κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κύριο αίτημα την τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Επιτροπής, καθώς το υφιστάμενο αποτελεί τροχοπέδη για τον εκσυγχρονισμό της, σε μια περίοδο που αποτελεί το κύριο ζητούμενο για την εποπτική αρχή, όπως φάνηκε στην περίπτωση της Folli Follie.

  Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με βάση την κείμενη νομοθεσία, συστάθηκε ως ανεξάρτητο ειδικό εποπτικό όργανο και μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποτελούν τους δύο εποπτικούς φορείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

  Ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η μόνη που έχει υποστεί μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των μνημονιακών ρυθμίσεων, μέτρα που έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατη υποβάθμισή της, υπονομεύοντας την προαπαιτούμενη οικονομική και λειτουργική της ανεξαρτησία, καθώς και τη διοικητική της αυτοτέλεια.

  Ο Σύλλογος των Εργαζομένων αναφέρει ότι με τις ρυθμίσεις αυτές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, υπόκειται στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Δημόσιο Τομέα και η εξαίρεσή της έχει αναγνωριστεί μόνο αναφορικά με το σύστημα κινητικότητας των στελεχών.

  "Παρά το γεγονός της αλματώδους αύξησης των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο των απαιτήσεων τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της εθνικής νομοθεσίας, σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη αποχώρηση του προσωπικού της, που οφείλεται στην συνολική υποβάθμισή της, ο Υπουργός Οικονομικών αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εντέλει αποτελούν προβλήματα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της επιδιωκόμενης ανάπτυξης", σημειώνεται.

  Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ως τώρα επιτυχημένες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων οδήγησαν στην κατάθεση από τη Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχεδίου νόμου που εκπονήθηκε από κοινού και στοχεύει στη θεσμική θωράκιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. "Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών φαίνεται να αδιαφορεί αφού δεν έχει καν προχωρήσει σε πρώτη επεξεργασία του σχεδίου που του  έχει κατατεθεί", σημειώνεται.

  Ως αποτέλεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία για σήμερα και αύριο (6 και 7/6/2018) ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εφιστώντας την προσοχή στις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων