Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιουν-2018 07:49

  Δύο προσφορές για τη Sixt - Lion Rental

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δύο προσφορές για τη Sixt - Lion Rental

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Αποδέκτες δύο προσφορών έγιναν οι σύμβουλοι του διαγωνισμού για την πώληση της εταιρείας μίσθωσης αυτοκινήτων Lion Rental, μέλους του ομίλου Θεοχαράκη, που αποτελεί την αποκλειστική δικαιοδόχο του ονόματος Sixt στην Ελλάδα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της προθεσμίας που εξέπνευσε την περασμένη Παρασκευή, δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν από τη Μοτοδυναμική (όμιλος Κυριακόπουλου) και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μανδύλα (Kosmocar/Karenta).  

  Ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των προσφορών από τους συμβούλους του διαγωνισμού, με στόχο εντός του μήνα να οριστικοποιηθεί ο προτιμητέος επενδυτής με τον οποίο θα ξεκινήσουν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA).

  Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στο νέο σχήμα που θα προκύψει, συμμετοχή  με διψήφιο ποσοστό θα διατηρήσει εταιρεία του ομίλου Θεοχαράκη. Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου ο όμιλος Θεοχαράκη να λειτουργήσει μεταβατικά και ως "εγγυητής" του νέου επενδυτή σε ότι αφορά την πλευρά της οικογένειας Sixt που διαθέτει ισχυρά δικαιώματα τελικής επιλογής για τη χρήση του ονόματος Sixt στην Ελλάδα.

  Σημειώνεται πως η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Lion Rental Α.Ε. υλοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ομίλου Θεοχαράκη με τις πιστώτριες τράπεζες για την διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εταιρειών συμφερόντων του επιχειρηματία, που αθροιστικά ανέρχονται στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της , η Sixt/Lion Rental πραγματοποίησε το 2016 κύκλο εργασιών 27,38 εκατ. ευρώ (έναντι 25,9 εκατ. ευρώ το 2015) και εμφάνισε ζημίες προ φόρων 14,5 εκατ. ευρώ (έναντι 9,4 εκατ. ευρώ το 2015).

  Στις 31/12/2016 οι σωρευμένες ζημίες της εταιρείας ανέρχονταν σε 75,5 εκατ. ευρώ έναντι 53,3 εκατ. ευρώ το 2015 και οι υποχρεώσεις στα επίπεδα των 102 εκατ.ευρώ.

  Η  εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη του 1998 και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 1999, αρχικά με πέντε σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων. Σήμερα το δίκτυο της εταιρείας αριθμεί 98 σταθμούς εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα ενώ στον στόλο της περιλαμβάνει περί τα 6.500 αυτοκίνητα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων