Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 19:25

  ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις προς την ΕΕΣΣΤΥ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις προς την ΕΕΣΣΤΥ

  Όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις για τις εργασίες της βασικής συντήρησης του τροχαίου υλικού, μέχρι τις 31/05/2018, προς την εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) έχουν εξοφληθεί αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της. Νωρίτερα σήμερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε λόγο για μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΕΣΣΤΥ, που σήμερα υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ   http://www.capital.gr/epixeiriseis/3296752/-beli-tis-etaireias-suntirisis-sidirodromikou-troxaiou-ulikou-kata-trainose. Ωστόσο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι η ΕΕΣΣΤΥ ποτέ, έως σήμερα, δεν προσκόμισε κοστολογημένη τεχνική προσφορά για τις εργασίες συντήρησης.

  Αναλυτικά, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

  "Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τηρεί απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμβατική της υποχρέωση με την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., ήτοι έχει εξοφλήσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις για τις εργασίες της Βασικής Συντήρησης του Τροχαίου Υλικού (μέχρι τις 31/05/2018).

  Για τις εργασίες της Συμπληρωματικής Συντήρησης, η ισχύουσα Σύμβαση προβλέπει ότι η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. καταθέτει κοστολογημένη τεχνική προσφορά για τις εργασίες αυτές και μετά από έγκριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά στην υλοποίησή τους. 

  Η εξόφληση των εργασιών αυτών (σύμφωνα πάντοτε με την ισχύουσα Σύμβαση) γίνεται με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών. Παρά τις επανειλημμένες γραπτές οχλήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. ουδέποτε παρουσίασε κοστολογημένες τεχνικές προσφορές, καθώς και τα νόμιμα παραστατικά για τις εργασίες της Συμπληρωματικές Συντήρησης. Επιπλέον, η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. προβαίνει σε εργασίες συντήρησης, τις οποίες αυθαίρετα και μονομερώς χρίζει "εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης", χωρίς να τηρούνται οι συμβατικές προϋποθέσεις.

  Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καταγγέλλει τις δηλώσεις της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. ως ανακριβείς, συκοφαντικές και, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, ότι έχουν ως στόχο (διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα) την παρέλκυση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ιδιωτικοποίησή της, για την οποία η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφράσει την έντονη αντίθεσή της.
  Επιπλέον, δύο (2) μόλις ημέρες πριν τη λήξη της υποβολής προθεσμίας για την κατάθεση της προσφοράς εξαγοράς της, η ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. προβαίνει σε εκβιαστικές πρακτικές, αποσύροντας Τροχαίο Υλικό.

  Ενόψει του ορατού πλέον κινδύνου (εξαιτίας της εκ μέρους της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. καταχρηστικής συμπεριφοράς) να διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων, στην οποία ήδη από σήμερα παρουσιάζονται σοβαρές δυσλειτουργίες, και με τη ρητή επιφύλαξη για οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία υποστεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. από αυτή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κάλεσε την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. στην προσφυγή της διαδικασίας του άρθρου 27 της Σύμβασης (συγκρότηση Τεχνικής Επιτροπής), προς επίλυση των Τεχνικών Διαφορών”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων