Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 14:22

  Η Adecco Ελλάδας πραγματοποιεί για 4η συνεχή χρονιά έρευνα για την απασχολησιμότητα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Adecco Ελλάδας πραγματοποιεί για 4η συνεχή χρονιά έρευνα για την απασχολησιμότητα

  Τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι και οι υποψήφιοι αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην αγορά εργασίας το 2018 επιχειρεί να καταγράψει ο Όμιλος Adecco Ελλάδας, που πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά την έρευνα "Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα", 

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φέτος, η έρευνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αποτύπωση του βαθμού κατά τον οποίο οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενθαρρύνουν την ισότητα και τη διαφορετικότητα για να προσελκύσουν ή να διατηρήσουν τα ταλέντα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητα της εταιρείας. 

  Όπως σημειώνεται, ο Όμιλος Adecco Ελλάδας παρακολουθεί τις τάσεις στην αγορά εργασίας και καταγράφει την εξέλιξή τους, εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργοδότες, τους εργαζομένους και τους υποψηφίους. Η έρευνα "Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα" πραγματοποιείται σταθερά από το 2015 από την εταιρεία ερευνών LMG, σε συνεργασία με την H+K Strategies, για λογαριασμό του Ομίλου Adecco Ελλάδας, με τη χρήση online ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα ατόμων. 

  Η έρευνα χωρίζεται σε δύο μέρη: κατά το πρώτο μέρος, ο Όμιλος Adecco Ελλάδας απευθύνεται προς το ευρύ κοινό, εξετάζοντας τις απόψεις εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας και κατά το δεύτερο μέρος, συγκεντρώνει τις απόψεις των εταιρειών/ εργοδοτών. Βασικός άξονας διερεύνησης είναι η άποψη των ερωτώμενων σχετικά με το ποιες ικανότητες και δεξιότητες είναι απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας και κατά πόσο οι εργαζόμενοι και υποψήφιοι στην Ελλάδα διαθέτουν το σύνολο των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων που αναζητούν οι εταιρείες. Τέλος, εξετάζεται και το πώς αξιολογούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις εταιρείες, στις οποίες απασχολούνται σήμερα, με έμφαση φέτος σε μία επιπλέον παράμετρο που αφορά στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμενοι και εργοδότες αντιλαμβάνονται τις ίσες ευκαιρίες, την αξιοκρατία και τη διαφορετικότητα εντός τους εργασιακού περιβάλλοντος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων