Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 14:21

  Κεφαλαιαγορά: Κατατέθηκε η μήνυση κατά δ.σ. και οικονομικών διευθυντών της Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κεφαλαιαγορά: Κατατέθηκε η μήνυση κατά δ.σ. και οικονομικών διευθυντών της Folli Follie

  Μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Folli Follie και της Ασίας κατέθεσε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Capital.gr.

  Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ελήφθη την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια της πολύωρης έκτακτης συνεδρίασης του δ.σ. ης Επιτροπής.

  Η Επιτροπή είχε ζητήσει από τη διοίκηση της FFG να παράσχει στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές της καταστάσεις, στον απόηχο των κατηγοριών του fund QCM. Είχε προηγηθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της FFG, έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας, με την εποπτική αρχή να αναφέρει ως αιτιολογία πως η εισηγμένη "δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις". 

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην αναφορά της προς την Εισαγγελία βασίζεται στις διατάξεις του Ν.1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο σημειώνει ότι: "Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές".

  Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι σε όλη τη διάρκεια της επίμαχης υπόθεσης της Folli Follie κινήθηκε έγκαιρα με γνώμονα τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3371/2005, αρ. 17), τη συσσωρευμένη εμπειρία των στελεχών της καθώς και τις διεθνείς πρακτικές.

  Επίσης, προχώρησε στις προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες σε όλα τα στάδια εξέλιξης της υπόθεσης και προς όλες τις κατευθύνσεις.

  Η επιτροπή τονίζει εξάλλου οτι είναι προφανές ότι οι επιμέρους ενέργειες που σχετίζονται με τη διενέργεια ελέγχων, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται, καθ΄ όσον υπόκεινται σε σχετικούς περιορισμούς που προβλέπονται για το απόρρητο.

  Συνεπώς συνιστά στους επενδυτές να ενημερώνονται για την υπόθεση από τις επίσημες πηγές, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται σε πολλά επίπεδα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων