Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουν-2018 13:42

  Centric: Αποχώρηση Οντόνι από την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Centric: Αποχώρηση Οντόνι από την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου

  Αλλαγή... σκυτάλης επήλθε στην Centric καθώς -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Centric κ. Ροδόλφος Οντόνι, μόνιμος κάτοικος στο εξωτερικό, θα ασχολείται με τα επιχειρηματικά projects των νέων του επενδυτικών επιλογών, διατηρώντας παράλληλα την επενδυτική του θέση στην εταιρεία". 

  Νέος εκτελεστικός πρόεδρος της Centric αναλαμβάνει ο Νικόλαος Μαρινάκος και νέα διευθύνουσα σύμβουλος η κα Μαρία Αρβανίτη. 

  "Ανοίγει ένας νέος κύκλος"

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, "ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Centric Συμμετοχών, καθώς ο Όμιλος εστιάζει την προσοχή του στον τουρισμό, την εστίαση και τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη διοικητική του ομάδα". 

  Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι "η Centric, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κεφάλαια μετά τη συμφωνία με την GVC Holdings, συνεχίζει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές της δραστηριότητες, στοχεύοντας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε διεθνείς τοποθετήσεις, προσδοκώντας ικανοποιητικές αποδόσεις στα κεφάλαια που θα επενδύσει".

  Επισημαίνεται ακόμη ότι "δεδομένου πως η Centric έχει περιορισμένο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ο Όμιλος βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, καθώς  μπορεί να αξιοποιήσει τη ρευστότητά του για νέες επενδύσεις σε τομείς με σημαντικές αναπτυξιακά προοπτικές. Παράλληλα, η σταθερή αύξηση των τουριστικών αφίξεων προς την Ελλάδα δίνει μεγάλες προοπτικές στις επενδύσεις της Centric στον τουριστικό κλάδο".

  Σημειώνει επίσης ότι:

  "Ταυτόχρονα, κατόπιν της πρόσφατης μετακόμισης στο εξωτερικό του έως πρότινος Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου κ. Ροδόλφου Οντόνι, ο Όμιλος προχώρησε σε ανασυγκρότηση της διοίκησής του με την εκλογή έμπειρων στελεχών, τα οποία έχουν πολυετή εμπειρία στο επιχειρείν σε μια ευρεία γκάμα κλάδων. 

  Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκος Μαρινάκος κομίζει στον Όμιλο δεκαετίες εμπειρίας στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, εντός και εκτός συνόρων και μέσω αυτής αναβαθμίζει συνολικά το προφίλ της Centric. Ο κ. Μαρινάκος έχει εργαστεί στη Βρετανία και την Ιταλία ενώ σταδιοδρόμησε για 35 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα, από όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του ως Αν. Διευθυντής και σα Διευθυντής στη Διεύθυνση του Private Banking, τη Διεύθυνση Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης και τη Διεύθυνση Γραμματείας του Δ.Σ. και Εξυπηρέτησης Μετόχων του Ομίλου. 

  Αντίστοιχα, η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος, κυρία Μαρία Αρβανίτη, έχοντας εργαστεί στον Όμιλο της Centric για περισσότερα από 18 χρόνια, και δη ως Οικονομική Διευθύντρια εγγυάται τη φυσική συνέχεια των εργασιών και αξιοποιεί τη συσσωρευμένη και επιτυχημένη εμπειρία της στη Centric από την ίδρυσή της.

  Τέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο εντάσσεται ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος ο κ. Δημήτρης Πεφάνης, ο οποίος κατέχει 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της επικοινωνίας με σπουδές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

  Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Centric κ. Ροδόλφος Οντόνι, μόνιμος κάτοικος στο εξωτερικό, θα ασχολείται με τα επιχειρηματικά projects των νέων του επενδυτικών επιλογών, διατηρώντας παράλληλα την επενδυτική του θέση στην εταιρεία". 

  Με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, η κ. Αρβανίτη δήλωσε:

  "Η Centric βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια από τις πιο δημιουργικές φάσεις στην ιστορία της. Οπλισμένη με εμπειρία, βρίσκεται στην ιδανική θέση για να αξιοποιήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες εντός και εκτός συνόρων, στοχεύοντας στην αύξηση των εσόδων και στην εξασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων της. Η νέα διοικητική ομάδα θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να φέρει σε πέρας τους στόχους αυτούς.

  Από την πλευρά του ο κ. Οντόνι δήλωσε: "Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την εμπειρία τόσο του κ. Μαρινάκου όσο και της κυρίας Αρβανίτη, η οποία θα αναλάβει τα ηνία της Centric. Πιστεύω ακράδαντα ότι υπό την καθοδήγησή τους, η εταιρεία θα μεγαλώσει και θα εξασφαλίσει ισχυρή και διατηρήσιμη κερδοφορία. Παρά το γεγονός ότι πλέον θα βρίσκομαι στο εξωτερικό, με την ιδιότητα του μετόχου θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τη Centric, της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος και Διευθύνων Σύμβουλος τα τελευταία σχεδόν 20 έτη". 

  Η νέα σύνθεση του ΔΣ 

  Tη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Centric ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων. To νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

  1) Νικόλαος Μαρινάκος του Σαράντου, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος,

  2) Μαρία Αρβανίτη του Νικηφόρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος,

  3) Καλυψώ Κοντογιάννη του Λεωνίδα, μη εκτελεστικό μέλος,

  4) Εμμανουήλ Βλασερός του Προκοπίου, μη εκτελεστικό μέλος,

  5) Γεώργιος Τσαγκλής του Πραξιτέλη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,

  6) Δημήτριος Πεφάνης του Γερασίμου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

  Αναλυτικά οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης

  Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης η εταιρεία σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τα εξής:

  1) Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σύνολο των παρισταμένων μετόχων όπως παρίστανται και εκπροσωπούνται, α) οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρίας, όπως και οι Ενοποιημένες της υπό συζήτηση Χρήσης (από 1-1-2017 μέχρι και 31-12-2017), β) οι Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και γ) οι Εκθέσεις των Ορκωτών Ελεγκτών της Εταιρίας για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 1.1.2017-31.12.2017.

  2) Απαλλάχθηκαν ομόφωνα από το σύνολο των παρισταμένων μετόχων όπως παρίστανται και εκπροσωπούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι ορκωτοί ελεγκτές της Εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα (διαχείριση) της εταιρικής χρήσης 1.1.2017-31.12.2017 και εγκρίθηκαν οι διαχειριστικές πράξεις και οι πράξεις εκπροσώπησης του Διοικητικού Συμβουλίου.

  3) Εκλέχθηκαν ομόφωνα από το σύνολο των παρισταμένων μετόχων όπως παρίστανται και εκπροσωπούνται, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα νομίμως και θα διοικήσει την Εταιρεία για πέντε (5) έτη, ήτοι το αργότερο έως την Τακτική Γ.Σ. της Εταιρίας του έτους 2023, ως εξής:

  1)Νικόλαος Μαρινάκος

  2)Μαρία Αρβανίτη

  3)Καλυψώ Κοντογιάννη

  4)Εμμανουήλ Βλασερός

  5)Γεώργιος Τσαγκλής

  6)Δημήτριος Πεφάνης

  Εκ των ανωτέρω μελών οι: 1) Νικόλαος Μαρινάκος και 2) Μαρία Αρβανίτη ορίζονται ως εκτελεστικά μέλη, οι 3) Καλυψώ Κοντογιάννη και 4) Εμμανουήλ Βλασερός ως μη εκτελεστικά μέλη και οι 5) Γεώργιος Τσαγκλής και 6) Δημήτριος Πεφάνης ορίζονται ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

  4) Εκλέχθηκαν ομόφωνα από το σύνολο των παρισταμένων μετόχων της Εταιρίας ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου του άρθρου 44 του νόμου 4449/2017, οι εξής:

  1) Δημήτριος Πεφάνης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

  2) Εμμανουήλ Βλασερός, μέλος

  3) Γεώργιος Τσαγκλής, μέλος

  5) Εκλέχθηκε ομόφωνα από το σύνολο των παρισταμένων μετόχων για τον τακτικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας και του Ομίλου για τη χρήση 2018, η ελεγκτική εταιρία BDO Ορκωτοί Ελεγκτές ΑΕ (ΑΜ/ΣΟΕΛ 173, ΑΜ/ΕΛΤΕ 41) και αποφασίστηκε πως η αμοιβή των ελεγκτών αυτών που θα ορίσει με μετέπειτα επιστολή της η ελεγκτική εταιρία, θα καθορισθεί σύμφωνα με τις κείμενες εφαρμοστέες διατάξεις που έχουν θεσπιστεί από το ΣΟΕΛ.

  6) Επί του θέματος αυτού, οι Μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι δεν καταβλήθηκαν οι προεγκριθείσες αμοιβές (αποζημιώσεις) των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας κατά την εταιρική χρήση 1.1.2017-31.12.2017, καθώς και οι προεγκριθείσες αμοιβές (αποζημιώσεις) αυτών από τις 1-1-2018 έως σήμερα (1-6- 2018).

  Τέλος, προεγκρίθηκαν ομόφωνα από το σύνολο των παρισταμένων μετόχων, οι αμοιβές (αποζημιώσεις) και παροχές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την τρέχουσα εταιρική χρήση και οι αμοιβές και παροχές αυτών από το τέλος της τρέχουσας εταιρικής χρήσης μέχρι και τη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων