Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουν-2018 12:42

  Στα 60-75 εκατ. ευρώ οι προσφορές για τα δάνεια της Attica Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στα 60-75 εκατ. ευρώ οι προσφορές για τα δάνεια της Attica Bank

  Της Νένας Μαλλιάρα 

  Από 60 – 75 εκατ. ευρώ κυμαίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι προσφορές που έχουν υποβάλλει οι τρεις ενδιαφερόμενοι για το πακέτο δανείων της Attica Bank ύψους 700,5 εκατ. ευρώ. 

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προσφορές έχουν υποβάλει η αμερικανική Aldridge η οποία είχε αγοράσει το προηγούμενο πακέτο δανείων της Τράπεζας ύψους 1,3 δισ. ευρώ, η κοινοπραξία Pimco - Qualco - Oaktree και το βρετανικό fund Duet.  

  Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας προκειμένου να αποφασίσει ποιος θα είναι ο αγοραστής των δανείων ο όποιος ενδεχομένως να θελήσει να μπει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας καλύπτοντας αδιάθετα της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου. 

  Νωρίτερα, σε ανακοίνωση η Attica Bank ανέφερε πως  υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των NPEs ύψους 700,5 εκατ. ευρώ. 

  Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι οι προσφορές θα αξιολογηθούν από τον Σύμβουλο και την Τράπεζα, στη συνέχεια, θα επιλέξει μεταξύ των ενδιαφερομένων τον πλέον κατάλληλο, ώστε, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, να έχουν υπογραφεί τα απαραίτητα συμβατικά κείμενα, παράλληλα με την συνεχιζόμενη προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας από επενδυτές του εξωτερικού και του εσωτερικού.

  Συνεπώς, από του μηνός Ιουλίου 2018 η Τράπεζα προσβλέπει ότι, εξυγιασμένη και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με δείκτη φερεγγυότητας υψηλό, θα μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα στην εκπλήρωση του σκοπού της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδιαιτέρως δε των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, προς όφελος των μετόχων της και με στόχευση την αυξανόμενη κερδοφορία της. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων