Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουν-2018 07:53

  Συρρίκνωση μεγεθών για Olympic Catering

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συρρίκνωση μεγεθών για Olympic Catering

  της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Αντιστρόφως ανάλογη, απ’ ότι θα ανέμενε κανείς λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος, ήταν η πορεία της Olympic Catering την περασμένη χρονιά.

  Η θυγατρική του ομίλου EVEREST, (σ.σ. αποτελεί υπo-όμιλο του ομίλου VIVARTIA), που δραστηριοποιείται στο βιομηχανικό, αεροπορικό και νοσοκομειακό catering αλλά και στη λιανική, "είδε" πέρυσι τις πωλήσεις της να υποχωρούν στα 26,209 εκατ. ευρώ από 30,010 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016, δηλαδή σημείωσαν πτώση 12,7%.

  Για τη φετινή χρονιά στον τομέα της εστίασης, που αφορά τη δραστηριότητα των κυλικείων σε αεροδρόμια της χώρας στα οποία η εταιρεία έχει παρουσία, η διοίκηση της αναμένει βελτίωση του κύκλου εργασιών, από την αναμενόμενη αύξηση αφίξεων ξένων τουριστών, όπως αναφέρεται στην οικονομική της έκθεση. Επιπροσθέτως, αναμένει να βελτιωθεί περαιτέρω η χρηματοοικονομική θέση της, συνεπεία της αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων. Εκτιμάται ότι οι ζημιές θα περιοριστούν και η εταιρεία θα έχει θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα.

  Πέρυσι τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών και αποσβέσεων της διαμορφώθηκαν σε κέρδη 4,073 εκατ. ευρώ από 7,295 εκατ. ευρώ το 2016 και τα αποτελέσματα προ φόρων της υποχώρησαν στα 1,409 εκατ. ευρώ από 5,072 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016. Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της ανήλθε σε 25,103 εκατ. ευρώ έναντι 25,790 εκατ. ευρώ το 2016, και τα ταμειακά διαθέσιμα της κατά την ίδια ημερομηνία σε 885 χιλ. ευρώ από 978 χιλ. ευρώ το 2016.

  Την ίδια ώρα το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της, όπως σημειώνει και ο Ορκωτός Ελεγκτής, έχει καταστεί αρνητικό και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του Κ.Ν.2190/1920, περί της συνέχισης της δραστηριότητας της. Στην έκθεσή του ο Ορκωτός, επισημαίνει πως: "η παραπάνω συνθήκη υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά  της.”

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων